הוסף פיד
X
כתובת הפיד    
הכנס כתובת URL מלאה כולל קידומת לדוגמא: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
רוצה לקבל הודעה כשהדף מתעדכן? הזן מייל לקבלת התראה   קבל התראה       
X
לידיעתך,
שירות התראות לתוכן חדש, הוא הרבה יותר טוב מסתם הוספת דף למועדפים

ברגע שהתוכן בדף יתעדכן תקבל הודעה עם קישור לדף זה

הזן מייל כאן
      
לא תודה המשך להוספה למועדפים
Ma Blogeria
Add To Favorite

42062


צילום: תומר בורמד, סיגנון: ענת לובל
מאפה תפוחי אדמה ובטטות


מאפה טעים ומשביע שאפשר לאכול חם או פושר. הוא מתאים לשולחן החג כתוספת חגיגית, כמנה עיקרית לצד סלט חי ואף כתוספת לצד בשרים צלויים.
פרווה / דרגת קושי בינונית / חומרים זמינים / זמן הכנה 30 דקות, זמן אפיה כ- 45 דקות.
מצרכים עבור תבנית כיכר או תבנית אחרת בנפח זהה.

1 בטטה קלופות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
1  תפוחי אדמה קלוף חתוך לקוביות בגודל 2ס"מ
2 בצלים קצוצים
רבע כוס שמן זית
כפית שטוחה  עלי רוזמרין טריים
1/2 כוס פירורי מצה (קמח מצה)
4 ביצים
שקית אבקת אפיה
מלח ופלפל שחור
לציפוי
2 בטטות מאורכות
1 תפוח אדמה
1 גבעול רוזמרין טרי
כף שטוחה מלח
מעט שמן זית

מכינים את הציפוי: מרפדים את התבנית בנייר אפיה, מברישים אותה בשמן זית ומסדרים לכל האורכה גבעול רוזמרין.
קולפים את הבטטות ואת תפוח האדמה. בעזרת סכין טובה פורסים אותן לפרוסות אורך דקות, מכניסים אותן לקערה בינונית, מפזרים עליהם מלח, מערבבים, משהים 10 דקות, שוטפים ומנגבים (פעולה זו מקנה גמישות לירקות). מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על נייר האפיה, מעל גבעול הרוזמרין) כך שהן תכסה גם את שולי התבנית. שומרים בצד.

מכינים את המאפה: מטגנים את הבצלים בשמן זית עד לצבע זהוב בהיר ומעבירים לקערה בינונית.  ממלאים סיר בגדול במים ומעט מלח, מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים 5 דקות. מצרפים את קוביות הבטטה ומבשלים עוד 5 דקות או עד שהירקות מבושלים. מסננים, מעבירים אותם לקערה של הבצל המטוגן, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבלילה לתבנית, משטיחים אותה מעט ואם אפשר סוגרים מעל עם יתרת הבטטות ותפוחי האדמה הפרוסים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 45 דקות או עד שפני המאפה זהובים ויציבים למגע. מקררים מעט (10 דקות) , הופכים את הקייק על כלי הגשה מתאים ומקלפים בזהירות את נייר האפיה. אם רוצים לתת לירקות שמכסים את המאפה פריכות (כמו בתמונה למעלה) מכניסים אותו לתנור על חום גבוה לעוד 15 דקות.
צילום שלי


.


la harosset de ma mamie mazal, douka yemenit - recette en francais plus bas


היום היה מוקדש ברובו לארגון המטבח, כל הכלים מסודרים, הכל ניראה כל כך חגיגי ונוצץ, כלי ההגשה העדינים, הסכום הנוצץ, הכוסות המיוחדים, ממש בית חדש וכל כך יפה, מה שאני אוהבת את חג הפסח! תיכנתי שבערב אתחיל לאפות, אבל במקום זה החלטתי להתפטר ממשימה שישבה לי על הראש - חדר המדרגות. זה לקח המון זמן, זה היה מעייף מאוד, אבל ב"ה הקירות חדשים, הכל נקי ומבריק, ת-ע-נ-ו-ג! אני כל כך שמחה שזה מאחורי!
 
הדבר היחיד שעשיתי במטבח הערב (חוץ מלהסתכל על כמה שהוא יפה עם כל הכלים המיוחדים) זה להשרות את התמרים במעט מים, כהכנה לחרוסת שאכין מחר בבוקר בע"ה. החרוסת של סבתי מזל ז"ל. ואם יורשה לי, אני ממליצה לכל אחד שמתלבט איזה חרוסת להכין להכין את זאת, מילה במילה. כי היא פשוט מעדן.







סבתי מזל ז"ל לא נהגה להכניס שום דבר מתועש לבית בפסח, הדודים אף מספרים שרק בשנים האחרונות היא הסכימה לקנות משקה קולה, וזה היה מבחינת נס גלוי - כי סבתי לא סמכה על אף אחד בענייני כשרות, הכל היה חייב להיות ממעשה ידיה. בבית היו רק מצרכים בסיסיים ביותר, ובכישרון רב היא הפיקה מהם מעדנים של ממש, אחד מהם היה תרכיז הלימונדה האגדי שלה שהיא הייתה מכינה בפסח בכמות מאוד גדולה והיה מספיק עד לסוף הקיץ. החרוסת גם היא הייתה לשם דבר, עשויה בטוב טעם, עשירה, נפלאה, והיא הייתה הממרח, הממתק, ארוחת הבוקר, הפינוק, הכיבוד והנישנוש  של פסח. 

החרוסת שלה הייתה כל כך מוצלחת עד שכל השכנות למדו להכין אותה ממנה, וכשיותר מאוחר, כשסבתי כבר לא הייתה וניסיתי למצאו שוב את הטעם הנפלא, באו אלי כל השכנות והתגאו "אני עושה כמו של סבתך שלך, בואי ותטעמי וקחי לך צנצנת."

וכך היה כל שנה: קיבלתי צנצנת מהשכנה דליה ממול, מהשכנה ראומה בסוף הרחוב, מהשכנה יונה מימין, וכולן היו טעימות, וכולם "נגעו" בטעם של סבתי מזל, אבל לא בשלימות הטעם.
השנה כשאמרתי לאמא שלי שאני רוצה להכין בעצמי, היא אמרה לי "לכי לבנות של כדיה השכנה, לכי למיכל בעיקר, אצלה הצופן המדויק".

כשפניתי אליה היא כמו כולם ענתה "מה לך לעבוד קשה, אכין לך צנצנת" אבל לא וויתרתי, עמדתי ורשמתי את הכל. עכשיו הצופן בידי.
 
 
 
מצרכים
750 גרם שומשום
1 קילו תמרים מג'הול מגולענים
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם  פקאנים טחונים
2 כפות חויג' לקפה: תערובת של ז'ינזביל (50%), הל (20%), קינמון (20%) וציפורן (10%)
כוס יין קונדיטון או ישן נושן או קונקורד
2 כפות סוכר

הכנה
בוררים את השומשום 3 פעמים (מתחילים בטו בשבט כי זה לוקח המון זמן), שוטפים, מייבשים, קולים במחבת על אש קטנה וטוחנים.
בבוקר משרים את התמרים בכיסוי מים רק עד גובה התמרים, בערב מסננים (שומרים את המים) וטוחנים עם מעט מים.מבשלים את התמרים תוך כדי ערבוב  בכף עץ גדולה (מחואש קוראים לה), מבשלים סך הכל כמעט 45 דקות, מדי פעם, כשנוצר הר געש, מוציאים מהאש, מערבבים על הרצפה ומחזירים לאש. אם סמיך מדי מוסיפים ממי ההשריה, מעט מעט. 
מוסיפים את השומשום הטחון ומבשלים יחד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השקדים והאגוזים, מערבבים מבשלים עוד 5 דקות.
מדללים במעט יין כדי להגיע לסמיכות של ממרח לא מוצק, מערבבים היטב, מוסיפים 2 כפות חוויג' לקפה, מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים  מעט סוכר, כף או שתיים.  
אם בשלב הזה בחוסרת סמיכה מדי, מוסיפים עוד כוס מים חמים (או מיץ תמרים אם נשאר), ומבשלים עוד עד לספיגה מלאה.

מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר


la harosset yemenite de ma mamie mazal zl

netoyer 750 gr de sesame, laver, secher et mixer
couvrer d'eau 1 kilo de date madjoul denoyote pdt 12 heures, retirerer de le'au, garder l'eau et mixer les dattes en rajoutant ue peu d'eau si besoin.
cuire les date pdt 45 minute en melageant constament, puis rajouter le sesame en poudre et melanger en cuisant pdt 20 minutes, rajouter 100 gr d'amande moulue et 100 gr de noix de pekan oulu et lemalngeer necore 5 minute. rajouter 2 cas d'epice "haouaij kafe", un peu de vin rouge sucre melanger et gouter. rajouter 1 a 2 cas de sucre.





 

מה נשמע אצלכם? אך מתקדם?
אנחנו ב"ה סיימנו את המטבח, המצרכים מסודרים בארונות, מחר בבוקר בע"ז נביא את הארגזים עם הכלים מהמחסן, נסדרם אותם בארונות וניצא לקנות בגדים לבנים הקטנים. יותר מאוחר, לקראת ערב אתחיל לבשל לחג, כנראה שאתחיל בקינוחים, שוקולדים ממולאים, ועוגות שיכולים לחכות למקפיא בשקט. בין היתר נכין גם את הכדורים הקטנים והטעימים האלו.


אלו כדורים קטנים ספוגים בסירופ עסיסי - למי שאוהב אננס וקוקוס זו ממש חגיגה של טעמים. סך הכל קל מאוד להכין אותם, הם פרווה, הם נשמרים היטב במקרר והם טעימים, מה עוד צריך? (-:
בשנה שעברה הגשתי אותם ככיבוד בכל הזדמנות לשמחת כולם, והשנה מתבקש שיחזור.
המתכון לקוח מהבלוג של חברתי פירולי המוכשרת כאן
 

מצרכים (כוסות של 240 מ"ל) 
2 קוקוס קוקוס
2 כוסות סוכר
2 חלמונים
3 פרוסות אננס משומרים  (בערך 150 גרם) + סירופ אננס
קליפה מגורדת מתפוז
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים
לציפוי: כוס קוקוס מעורבב עם קליפה של תפוז מגורדת
 

מרסקים את פרוסות האננס עד למרקם חלק, נעזרים בסירופ אננס אם יש צורך.
מכניסים לסיר בינוני את הסוכר, מיץ התפוזים והמים ומבשלים על אש בינונית 5 דקות, על שהסכר נמס ומתחיל להיווצר סירופ. 
מוסיפים לסיר את הקוקוס והאננס ומערבבים מבשלים כ-  5 דקות או עד שהתערובת סמיכה מאוד.
מכבים את האש, ומכניסים מיד את החלמונים פנימה תוך ערבוב יסודי עד לקבלת עיסה הומוגנית.
נותנים לעיסה להצטנן, קורצות פיסות קטנות, יוצרים עיגולים בגודל של אגוז מלח, מגלגלת בתערובת הקוקוס-תפוז ומסדרים במנג'טים.
ניתן להקפיא.
 


.



צילום: תומר בורמד, סיגנון: ענת לובל
מאפה תפוחי אדמה ובטטות


מאפה טעים ומשביע שאפשר לאכול חם או פושר. הוא מתאים לשולחן החג כתוספת חגיגית, כמנה עיקרית לצד סלט חי ואף כתוספת לצד בשרים צלויים.
פרווה / דרגת קושי בינונית / חומרים זמינים / זמן הכנה 30 דקות, זמן אפיה כ- 45 דקות.
מצרכים עבור תבנית כיכר או תבנית אחרת בנפח זהה.

1 בטטה קלופות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
1  תפוחי אדמה קלוף חתוך לקוביות בגודל 2ס"מ
2 בצלים קצוצים
רבע כוס שמן זית
כפית שטוחה  עלי רוזמרין טריים
1/2 כוס פירורי מצה (קמח מצה)
4 ביצים
שקית אבקת אפיה
מלח ופלפל שחור
לציפוי
2 בטטות מאורכות
1 תפוח אדמה
1 גבעול רוזמרין טרי
כף שטוחה מלח
מעט שמן זית

מכינים את הציפוי: מרפדים את התבנית בנייר אפיה, מברישים אותה בשמן זית ומסדרים לכל האורכה גבעול רוזמרין.
קולפים את הבטטות ואת תפוח האדמה. בעזרת סכין טובה פורסים אותן לפרוסות אורך דקות, מכניסים אותן לקערה בינונית, מפזרים עליהם מלח, מערבבים, משהים 10 דקות, שוטפים ומנגבים (פעולה זו מקנה גמישות לירקות). מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על נייר האפיה, מעל גבעול הרוזמרין) כך שהן תכסה גם את שולי התבנית. שומרים בצד.

מכינים את המאפה: מטגנים את הבצלים בשמן זית עד לצבע זהוב בהיר ומעבירים לקערה בינונית.  ממלאים סיר בגדול במים ומעט מלח, מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים 5 דקות. מצרפים את קוביות הבטטה ומבשלים עוד 5 דקות או עד שהירקות מבושלים. מסננים, מעבירים אותם לקערה של הבצל המטוגן, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבלילה לתבנית, משטיחים אותה מעט ואם אפשר סוגרים מעל עם יתרת הבטטות ותפוחי האדמה הפרוסים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 45 דקות או עד שפני המאפה זהובים ויציבים למגע. מקררים מעט (10 דקות) , הופכים את הקייק על כלי הגשה מתאים ומקלפים בזהירות את נייר האפיה. אם רוצים לתת לירקות שמכסים את המאפה פריכות (כמו בתמונה למעלה) מכניסים אותו לתנור על חום גבוה לעוד 15 דקות.
צילום שלי


.


la harosset de ma mamie mazal, douka yemenit - recette en francais plus bas


היום היה מוקדש ברובו לארגון המטבח, כל הכלים מסודרים, הכל ניראה כל כך חגיגי ונוצץ, כלי ההגשה העדינים, הסכום הנוצץ, הכוסות המיוחדים, ממש בית חדש וכל כך יפה, מה שאני אוהבת את חג הפסח! תיכנתי שבערב אתחיל לאפות, אבל במקום זה החלטתי להתפטר ממשימה שישבה לי על הראש - חדר המדרגות. זה לקח המון זמן, זה היה מעייף מאוד, אבל ב"ה הקירות חדשים, הכל נקי ומבריק, ת-ע-נ-ו-ג! אני כל כך שמחה שזה מאחורי!
 
הדבר היחיד שעשיתי במטבח הערב (חוץ מלהסתכל על כמה שהוא יפה עם כל הכלים המיוחדים) זה להשרות את התמרים במעט מים, כהכנה לחרוסת שאכין מחר בבוקר בע"ה. החרוסת של סבתי מזל ז"ל. ואם יורשה לי, אני ממליצה לכל אחד שמתלבט איזה חרוסת להכין להכין את זאת, מילה במילה. כי היא פשוט מעדן.







סבתי מזל ז"ל לא נהגה להכניס שום דבר מתועש לבית בפסח, הדודים אף מספרים שרק בשנים האחרונות היא הסכימה לקנות משקה קולה, וזה היה מבחינת נס גלוי - כי סבתי לא סמכה על אף אחד בענייני כשרות, הכל היה חייב להיות ממעשה ידיה. בבית היו רק מצרכים בסיסיים ביותר, ובכישרון רב היא הפיקה מהם מעדנים של ממש, אחד מהם היה תרכיז הלימונדה האגדי שלה שהיא הייתה מכינה בפסח בכמות מאוד גדולה והיה מספיק עד לסוף הקיץ. החרוסת גם היא הייתה לשם דבר, עשויה בטוב טעם, עשירה, נפלאה, והיא הייתה הממרח, הממתק, ארוחת הבוקר, הפינוק, הכיבוד והנישנוש  של פסח. 

החרוסת שלה הייתה כל כך מוצלחת עד שכל השכנות למדו להכין אותה ממנה, וכשיותר מאוחר, כשסבתי כבר לא הייתה וניסיתי למצאו שוב את הטעם הנפלא, באו אלי כל השכנות והתגאו "אני עושה כמו של סבתך שלך, בואי ותטעמי וקחי לך צנצנת."

וכך היה כל שנה: קיבלתי צנצנת מהשכנה דליה ממול, מהשכנה ראומה בסוף הרחוב, מהשכנה יונה מימין, וכולן היו טעימות, וכולם "נגעו" בטעם של סבתי מזל, אבל לא בשלימות הטעם.
השנה כשאמרתי לאמא שלי שאני רוצה להכין בעצמי, היא אמרה לי "לכי לבנות של כדיה השכנה, לכי למיכל בעיקר, אצלה הצופן המדויק".

כשפניתי אליה היא כמו כולם ענתה "מה לך לעבוד קשה, אכין לך צנצנת" אבל לא וויתרתי, עמדתי ורשמתי את הכל. עכשיו הצופן בידי.
 
 
 
מצרכים
750 גרם שומשום
1 קילו תמרים מג'הול מגולענים
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם  פקאנים טחונים
2 כפות חויג' לקפה: תערובת של ז'ינזביל (50%), הל (20%), קינמון (20%) וציפורן (10%)
כוס יין קונדיטון או ישן נושן או קונקורד
2 כפות סוכר

הכנה
בוררים את השומשום 3 פעמים (מתחילים בטו בשבט כי זה לוקח המון זמן), שוטפים, מייבשים, קולים במחבת על אש קטנה וטוחנים.
בבוקר משרים את התמרים בכיסוי מים רק עד גובה התמרים, בערב מסננים (שומרים את המים) וטוחנים עם מעט מים.מבשלים את התמרים תוך כדי ערבוב  בכף עץ גדולה (מחואש קוראים לה), מבשלים סך הכל כמעט 45 דקות, מדי פעם, כשנוצר הר געש, מוציאים מהאש, מערבבים על הרצפה ומחזירים לאש. אם סמיך מדי מוסיפים ממי ההשריה, מעט מעט. 
מוסיפים את השומשום הטחון ומבשלים יחד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השקדים והאגוזים, מערבבים מבשלים עוד 5 דקות.
מדללים במעט יין כדי להגיע לסמיכות של ממרח לא מוצק, מערבבים היטב, מוסיפים 2 כפות חוויג' לקפה, מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים  מעט סוכר, כף או שתיים.  
אם בשלב הזה בחוסרת סמיכה מדי, מוסיפים עוד כוס מים חמים (או מיץ תמרים אם נשאר), ומבשלים עוד עד לספיגה מלאה.

מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר


la harosset yemenite de ma mamie mazal zl

netoyer 750 gr de sesame, laver, secher et mixer
couvrer d'eau 1 kilo de date madjoul denoyote pdt 12 heures, retirerer de le'au, garder l'eau et mixer les dattes en rajoutant ue peu d'eau si besoin.
cuire les date pdt 45 minute en melageant constament, puis rajouter le sesame en poudre et melanger en cuisant pdt 20 minutes, rajouter 100 gr d'amande moulue et 100 gr de noix de pekan oulu et lemalngeer necore 5 minute. rajouter 2 cas d'epice "haouaij kafe", un peu de vin rouge sucre melanger et gouter. rajouter 1 a 2 cas de sucre.





 

מה נשמע אצלכם? אך מתקדם?
אנחנו ב"ה סיימנו את המטבח, המצרכים מסודרים בארונות, מחר בבוקר בע"ז נביא את הארגזים עם הכלים מהמחסן, נסדרם אותם בארונות וניצא לקנות בגדים לבנים הקטנים. יותר מאוחר, לקראת ערב אתחיל לבשל לחג, כנראה שאתחיל בקינוחים, שוקולדים ממולאים, ועוגות שיכולים לחכות למקפיא בשקט. בין היתר נכין גם את הכדורים הקטנים והטעימים האלו.


אלו כדורים קטנים ספוגים בסירופ עסיסי - למי שאוהב אננס וקוקוס זו ממש חגיגה של טעמים. סך הכל קל מאוד להכין אותם, הם פרווה, הם נשמרים היטב במקרר והם טעימים, מה עוד צריך? (-:
בשנה שעברה הגשתי אותם ככיבוד בכל הזדמנות לשמחת כולם, והשנה מתבקש שיחזור.
המתכון לקוח מהבלוג של חברתי פירולי המוכשרת כאן
 

מצרכים (כוסות של 240 מ"ל) 
2 קוקוס קוקוס
2 כוסות סוכר
2 חלמונים
3 פרוסות אננס משומרים  (בערך 150 גרם) + סירופ אננס
קליפה מגורדת מתפוז
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים
לציפוי: כוס קוקוס מעורבב עם קליפה של תפוז מגורדת
 

מרסקים את פרוסות האננס עד למרקם חלק, נעזרים בסירופ אננס אם יש צורך.
מכניסים לסיר בינוני את הסוכר, מיץ התפוזים והמים ומבשלים על אש בינונית 5 דקות, על שהסכר נמס ומתחיל להיווצר סירופ. 
מוסיפים לסיר את הקוקוס והאננס ומערבבים מבשלים כ-  5 דקות או עד שהתערובת סמיכה מאוד.
מכבים את האש, ומכניסים מיד את החלמונים פנימה תוך ערבוב יסודי עד לקבלת עיסה הומוגנית.
נותנים לעיסה להצטנן, קורצות פיסות קטנות, יוצרים עיגולים בגודל של אגוז מלח, מגלגלת בתערובת הקוקוס-תפוז ומסדרים במנג'טים.
ניתן להקפיא.
 


.