מהפכה: התקן חכם, פרי פיתוח ישראלי חוסך דלק ברכב

נבדק והוכח במעבדת אוניברסיטת בן גוריון  לחצו כאן

הוסף פיד
X
כתובת הפיד    
הכנס כתובת URL מלאה כולל קידומת לדוגמא: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
מקור הדף: http://mablogeria.blogspot.com/feeds/posts/default
מהפכה: פיתוח ישראלי שחוסך בדלק נבדק והוכח באוניברסיטת בן גוריון

מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן

רוצה לקבל הודעה כשהדף מתעדכן? הזן מייל לקבלת התראה   קבל התראה       
X
לידיעתך,
שירות התראות לתוכן חדש, הוא הרבה יותר טוב מסתם הוספת דף למועדפים

ברגע שהתוכן בדף יתעדכן תקבל הודעה עם קישור לדף זה

הזן מייל כאן
      
לא תודה המשך להוספה למועדפים
Ma Blogeria
Add To Favorite

150100


צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

 
הדגים מוגשים כשלצדם רוטב עשיר וטעים, הרוטב "דורש" לחם טוב, חבל על כל טיפה.
 
מצרכים
3 דגי מושט (אמנון) שלמים (אפשר גם דגים אחרים שאוהבים)
1/4 כוס שמן (לא זית)
1 פלפל חריף ירוק קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר כתוש
3 מסמרי ציפורן
2 תרמילי הל
1 קופסת עגבניות קלופות מרוסקות (800 גר')
1 פחית חלב קוקוס (400 גר')
1 קופסת שימורי חומוס מסוננים
1 כפית גדושה תערובת "גרם מסלה" (תערובת תבלינים הודית, אם אין אפשר להחליף בכפית כורכום, כפית זרעי כוסברה יבשים וכפית כמון)
מלח ופלפל שחור
1 כוס כוסברה קצוצה
 
בסיר רחב שיכול להכיל את שלושת הדגים מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא ממש שזוף, מוסיפים את השום, הג'ינגר, הפלפל החריף, מסמרי הציפורן ותרמילי ההל ומטגנים מערבבים עוד 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חלב הקוקוס גרגירי החומוס והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה, בלי כיסוי 5 דקות.
מחליקים פנימה את הדגים ומבשלים על בעבוע עדין עוד 40 דקות או עד שהדג מוכן. מפזרים את הכוסברה הקצוצה ומגישים.
 

 


.


לפני מספר חודשים צולמה תוכנית בישול בבית שלי מטעם ערוץ הידברות, שבמהלכה הכנתי לחמניות ממולאות בבצל גבינה וזיתים יחד עם סמדר מורג.
 
הסרטון שודר בתוכנית "אורחות פלוס" (פרק 2) בפינה שנקראת "מה מתבשל אצלך", ניתן לצפות בתוכנית השלימה  בערוץ ההידברות כאן  (החלק שלי מתחיל בדקה ה- 57)
 
ואפשר לצפות ישירות בקטע שבו משודר המתכון על ידי לחיצה על התמונה כאן, ממש מתחת (לחיצה מפעילה את הסרטון). בסרטון מופיע מתכון, לנוחיותכם העתקתי אותו לכאן למטה.
 
 
 
המתכון: לחמניות קשת ממולאות בזיתים שחורים, טימין, בצל וגבינה פטה
 
 
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
הבצק של לחמניות אלו רך ומפנק, מעט מתקתק ומאוד נוח לעבודה. אני משתמשת בו המון לפיצות, פריקסה, ולחמניות ממולאות מכל הסוגים. אפשר לגוון ולהכין באותו אופן מאפה ממולא אחד גדול במקום לחמניות קטנות.
אםרוצים, אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא (כך עשיתי במתכון המצולם) ואז להוסיף עוד שליש כוס מים לכמות המים המקורית.

מצרכים לבצק (כ- 30 לחמניות בינוניות)
500 גרם קמח לבן    (½ 3 כוסות)
100 גרם סוכר (½ כוס)
חצי כף מלח
כף שמרים יבשים
1/2  כוס מים (120 מ"ל)
2 ביצים
חצי כוס שמן
לשימון הקערה: חצי כף שמן זית
להברשה
ועיטור: 1 ביצה טרופה, שומשום, קצח או גרעיני דלעת
מצרכים למלית
רבע כוס שמן זית
4 בצלים
גדולים קלופים
וקצוצים
200 גרם
זיתים שחורים, עדיף הסוג המרוקאי, או כל סוג זית אחר
שאוהבים
כף
שטוחה טימין יבש
200 גרם גבינת פטה מפוררת מעט

מכינים את הבצק: מכניסים לקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים, מערבבים שוב, מוסיפים את המים, הביצים והשמן ולשים כ- 10 דקות.
יוצקים
את שמן הזית לתוך קערה גדולה ונקיה, מעבירים את הבצק לקערה ומגלגלים אותו כך שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים את הבצק לתפוח עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי, או במקרר בין 12 ל- 24 שעות.
 
מכינים את המלית:  משריםאת הזיתים במים למשך של חצי שעה, מסננים, שוטפים ומגלענים.
בזמן ההשריה, מטגנים את הבצלים במחבת  בשמן הזית 5 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מקטינים  ללהבה נמוכה וממשיכים לטגן עוד 20 דקות  תוך ערבוב.
מכבים את הלהבה, מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים  את הזיתים, הטימין והגבינה מערבבים
ומצננים.
מכינים את הלחמניות:
מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.
מדליקים את התנור ל- 190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-30 חלקים ולשים כל חלק לכדור.
מתחילים מהכדור הראשון: מרדדים אותו למלבן בגודל של כ-15 על 10 ס"מ, מסדרים
פס מלית לאורך החלק התחתון של המלבן,  בלי לגעת בשוליים. מגלגלים/סוגרים את הבצק על פס המלית, ומהדקים בעזרת האצבעות.  חורצים על המלבן חריצים במרווחים שווים, מבלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק על עצמו, מעגלים את הגליל לצורת קשת, ומניחים על התבנית כשהתפר כלפי מטה.  מכינים כך את שאר הלחמניות.
מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים שומשום, קצח או זרעי דלעת, מתפיחים כרבע שעה או עד שהלחמניות תפחו.
מכניסים את התבנית לאמצע התנור החם, אופים  עד שהלחמניות זהובות (הופכים ובודקים מלמטה).           



3 שכבות של טורט שמופרדות על ידי קצפת מענגת בטעם תפוז ומעל הכל, בשביל הגימור, קרם תפוז מרוכז על גבול החמצמצות. עוגה נפלאה שמביאה את הפרדס הביתה
לכבוד שבת קודש
~
את הבלילה של הטורט יוצקים לשתי תבניות גדולות ( תבניות ח"פ גדולות כמעט כמו אלו של התנור) ואופים עד להזהבה (בגלל שהשכבה דקה האפיה מאוד מהירה). 
אחרי קירור גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה (אני עשיתי בתבנית בגודל 24 ס"מ)  ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף אותו אני אוהבת לשים בשיכבה השניה.
ולא נורא אם העיגול הפנימי לא מושלם כי חסר קצת, שמלימים אותו עם רצועות בצק משתי התבניות, אף אחד לא יגלה, באחריות!



מצרכים לטורט (פעמיים מתכון לרולדה) - מתוך "עוגות לכל עת", נירה שויאר
8 חלבונים
1+1/3  כוס סוכר
8 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1+1/3 כוס קמח
בנוסף כ- חצי כוס מיץ תפוזים שישמשו להרטיב את הטורט בזמן ההרכבה

מצרכים לקצפת תפוזית
לפי הנחיותיה של פלפלית מהמטבח של איה (כדאי ללחוץ יש שם תמונה משגעת)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) אפשר פרווה
שקית אבקת פודינג וניל (80 גרם)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
כף גרד תפוזים


מצרכים לציפוי תפוזי
 (על פי מתכון של דנית סלומון מהספר עוגות בקלי קלות - אצלי עם מספר שינויים)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
רבע כוס מים
50 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות

הכנת הטורט
מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבל קצף גמיש.
מערבבים את החלמונים, השמן, התמצית, קליפת התפוז והמלח יחד ומוסיפים לקערה בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח לתערובת ב- 2 - 3 פעמים בתנועות עטיפה, יוצקים ל- 2 תבניות מרופדות נייר אפיה, מיישרים, ואופים כ- 10 דקות או עד שהבצק זהוב. (אני אופה תבנית אחת ולאחר מכן עוד אחת)

הכנת הקצפת התפוזית
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרם סמיך

הכנת הציפוי
בסיר קטן מבשלים את מיץ התפוזים עם הסוכר עד שהסוכר נמס, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם מרגישים שזה חמוץ מדי (זה תלוי בתפוזים ובטעם שרוצים לקבל), מנמיכים את האש.
בקערה קטנה מדללים את הקורנפלור עם המים עד למרקם הומוגני ויוצקים לסיר תוך עירבוב עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ממש מהר), מכבים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.

הרכבת העוגה
מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה,  מברישים את הטורט במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו 1/3 מכמות הקצפת.
מסדרים מעל הקצפת את 2 חצאי הטורט, מברישים במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו עוד 1/3 מהקצפת.
מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו במעט מיץ תפוזים, מחליקים מעליו את יתרת הקצפת, יוצקים מעל הכל את קרם הציפוי ומיישרים. מקררים כ- 4 שעות לפני הפריסה.
~
אפשר לקשט בפרוסות תפוז דקות
~
פרדס בבית, אני אומרת לכם.



 



צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

 
הדגים מוגשים כשלצדם רוטב עשיר וטעים, הרוטב "דורש" לחם טוב, חבל על כל טיפה.
 
מצרכים
3 דגי מושט (אמנון) שלמים (אפשר גם דגים אחרים שאוהבים)
1/4 כוס שמן (לא זית)
1 פלפל חריף ירוק קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר כתוש
3 מסמרי ציפורן
2 תרמילי הל
1 קופסת עגבניות קלופות מרוסקות (800 גר')
1 פחית חלב קוקוס (400 גר')
1 קופסת שימורי חומוס מסוננים
1 כפית גדושה תערובת "גרם מסלה" (תערובת תבלינים הודית, אם אין אפשר להחליף בכפית כורכום, כפית זרעי כוסברה יבשים וכפית כמון)
מלח ופלפל שחור
1 כוס כוסברה קצוצה
 
בסיר רחב שיכול להכיל את שלושת הדגים מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא ממש שזוף, מוסיפים את השום, הג'ינגר, הפלפל החריף, מסמרי הציפורן ותרמילי ההל ומטגנים מערבבים עוד 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חלב הקוקוס גרגירי החומוס והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה, בלי כיסוי 5 דקות.
מחליקים פנימה את הדגים ומבשלים על בעבוע עדין עוד 40 דקות או עד שהדג מוכן. מפזרים את הכוסברה הקצוצה ומגישים.
 

 


.


לפני מספר חודשים צולמה תוכנית בישול בבית שלי מטעם ערוץ הידברות, שבמהלכה הכנתי לחמניות ממולאות בבצל גבינה וזיתים יחד עם סמדר מורג.
 
הסרטון שודר בתוכנית "אורחות פלוס" (פרק 2) בפינה שנקראת "מה מתבשל אצלך", ניתן לצפות בתוכנית השלימה  בערוץ ההידברות כאן  (החלק שלי מתחיל בדקה ה- 57)
 
ואפשר לצפות ישירות בקטע שבו משודר המתכון על ידי לחיצה על התמונה כאן, ממש מתחת (לחיצה מפעילה את הסרטון). בסרטון מופיע מתכון, לנוחיותכם העתקתי אותו לכאן למטה.
 
 
 
המתכון: לחמניות קשת ממולאות בזיתים שחורים, טימין, בצל וגבינה פטה
 
 
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
הבצק של לחמניות אלו רך ומפנק, מעט מתקתק ומאוד נוח לעבודה. אני משתמשת בו המון לפיצות, פריקסה, ולחמניות ממולאות מכל הסוגים. אפשר לגוון ולהכין באותו אופן מאפה ממולא אחד גדול במקום לחמניות קטנות.
אםרוצים, אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא (כך עשיתי במתכון המצולם) ואז להוסיף עוד שליש כוס מים לכמות המים המקורית.

מצרכים לבצק (כ- 30 לחמניות בינוניות)
500 גרם קמח לבן    (½ 3 כוסות)
100 גרם סוכר (½ כוס)
חצי כף מלח
כף שמרים יבשים
1/2  כוס מים (120 מ"ל)
2 ביצים
חצי כוס שמן
לשימון הקערה: חצי כף שמן זית
להברשה
ועיטור: 1 ביצה טרופה, שומשום, קצח או גרעיני דלעת
מצרכים למלית
רבע כוס שמן זית
4 בצלים
גדולים קלופים
וקצוצים
200 גרם
זיתים שחורים, עדיף הסוג המרוקאי, או כל סוג זית אחר
שאוהבים
כף
שטוחה טימין יבש
200 גרם גבינת פטה מפוררת מעט

מכינים את הבצק: מכניסים לקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים, מערבבים שוב, מוסיפים את המים, הביצים והשמן ולשים כ- 10 דקות.
יוצקים
את שמן הזית לתוך קערה גדולה ונקיה, מעבירים את הבצק לקערה ומגלגלים אותו כך שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים את הבצק לתפוח עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי, או במקרר בין 12 ל- 24 שעות.
 
מכינים את המלית:  משריםאת הזיתים במים למשך של חצי שעה, מסננים, שוטפים ומגלענים.
בזמן ההשריה, מטגנים את הבצלים במחבת  בשמן הזית 5 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מקטינים  ללהבה נמוכה וממשיכים לטגן עוד 20 דקות  תוך ערבוב.
מכבים את הלהבה, מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים  את הזיתים, הטימין והגבינה מערבבים
ומצננים.
מכינים את הלחמניות:
מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.
מדליקים את התנור ל- 190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-30 חלקים ולשים כל חלק לכדור.
מתחילים מהכדור הראשון: מרדדים אותו למלבן בגודל של כ-15 על 10 ס"מ, מסדרים
פס מלית לאורך החלק התחתון של המלבן,  בלי לגעת בשוליים. מגלגלים/סוגרים את הבצק על פס המלית, ומהדקים בעזרת האצבעות.  חורצים על המלבן חריצים במרווחים שווים, מבלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק על עצמו, מעגלים את הגליל לצורת קשת, ומניחים על התבנית כשהתפר כלפי מטה.  מכינים כך את שאר הלחמניות.
מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים שומשום, קצח או זרעי דלעת, מתפיחים כרבע שעה או עד שהלחמניות תפחו.
מכניסים את התבנית לאמצע התנור החם, אופים  עד שהלחמניות זהובות (הופכים ובודקים מלמטה).           



3 שכבות של טורט שמופרדות על ידי קצפת מענגת בטעם תפוז ומעל הכל, בשביל הגימור, קרם תפוז מרוכז על גבול החמצמצות. עוגה נפלאה שמביאה את הפרדס הביתה
לכבוד שבת קודש
~
את הבלילה של הטורט יוצקים לשתי תבניות גדולות ( תבניות ח"פ גדולות כמעט כמו אלו של התנור) ואופים עד להזהבה (בגלל שהשכבה דקה האפיה מאוד מהירה). 
אחרי קירור גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה (אני עשיתי בתבנית בגודל 24 ס"מ)  ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף אותו אני אוהבת לשים בשיכבה השניה.
ולא נורא אם העיגול הפנימי לא מושלם כי חסר קצת, שמלימים אותו עם רצועות בצק משתי התבניות, אף אחד לא יגלה, באחריות!



מצרכים לטורט (פעמיים מתכון לרולדה) - מתוך "עוגות לכל עת", נירה שויאר
8 חלבונים
1+1/3  כוס סוכר
8 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1+1/3 כוס קמח
בנוסף כ- חצי כוס מיץ תפוזים שישמשו להרטיב את הטורט בזמן ההרכבה

מצרכים לקצפת תפוזית
לפי הנחיותיה של פלפלית מהמטבח של איה (כדאי ללחוץ יש שם תמונה משגעת)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) אפשר פרווה
שקית אבקת פודינג וניל (80 גרם)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
כף גרד תפוזים


מצרכים לציפוי תפוזי
 (על פי מתכון של דנית סלומון מהספר עוגות בקלי קלות - אצלי עם מספר שינויים)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
רבע כוס מים
50 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות

הכנת הטורט
מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבל קצף גמיש.
מערבבים את החלמונים, השמן, התמצית, קליפת התפוז והמלח יחד ומוסיפים לקערה בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח לתערובת ב- 2 - 3 פעמים בתנועות עטיפה, יוצקים ל- 2 תבניות מרופדות נייר אפיה, מיישרים, ואופים כ- 10 דקות או עד שהבצק זהוב. (אני אופה תבנית אחת ולאחר מכן עוד אחת)

הכנת הקצפת התפוזית
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרם סמיך

הכנת הציפוי
בסיר קטן מבשלים את מיץ התפוזים עם הסוכר עד שהסוכר נמס, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם מרגישים שזה חמוץ מדי (זה תלוי בתפוזים ובטעם שרוצים לקבל), מנמיכים את האש.
בקערה קטנה מדללים את הקורנפלור עם המים עד למרקם הומוגני ויוצקים לסיר תוך עירבוב עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ממש מהר), מכבים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.

הרכבת העוגה
מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה,  מברישים את הטורט במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו 1/3 מכמות הקצפת.
מסדרים מעל הקצפת את 2 חצאי הטורט, מברישים במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו עוד 1/3 מהקצפת.
מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו במעט מיץ תפוזים, מחליקים מעליו את יתרת הקצפת, יוצקים מעל הכל את קרם הציפוי ומיישרים. מקררים כ- 4 שעות לפני הפריסה.
~
אפשר לקשט בפרוסות תפוז דקות
~
פרדס בבית, אני אומרת לכם.



 


מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן