מהפכה: התקן חכם, פרי פיתוח ישראלי חוסך דלק ברכב

נבדק והוכח במעבדת אוניברסיטת בן גוריון  לחצו כאן

הוסף פיד
X
כתובת הפיד    
הכנס כתובת URL מלאה כולל קידומת לדוגמא: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
מקור הדף: http://mablogeria.blogspot.com/feeds/posts/default
מהפכה: פיתוח ישראלי שחוסך בדלק נבדק והוכח באוניברסיטת בן גוריון

מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן

רוצה לקבל הודעה כשהדף מתעדכן? הזן מייל לקבלת התראה   קבל התראה       
X
לידיעתך,
שירות התראות לתוכן חדש, הוא הרבה יותר טוב מסתם הוספת דף למועדפים

ברגע שהתוכן בדף יתעדכן תקבל הודעה עם קישור לדף זה

הזן מייל כאן
      
לא תודה המשך להוספה למועדפים
Ma Blogeria
Add To Favorite

28459

Mijote de veau a la sauce lait de coco et baharat (recette en francais plus bas)



 צלי עסיסי מעולה: הרוטב שלו סמיך ומלא טעם, ממש מעדן! מגישים על אורז לבן.
ומי שחושש שטעם הקוקוס שעשוי להשתלת, דעו שטעמו מתעדן מאוד במהלך הבישול, ויחד עם שאר התבלינים הוא נהפך לטעם חדש ומשובח.
מתכון נהדר של ליאת.
מצרכים
רבע כוס שמן זית
2 קילו בשר שריר (מס' 8) חתוך לקוביות קטנות (2*2)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורד
כפית כורכום
כף בהרט (מהסוג המשמש לתיבול קובות)
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות (אופציה)
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
3/4 כוס מים או ציר
פחית חלב קוקוס (מי קוקוס)
מלח ופלפל שחור
להגשה: בצל ירוק קצוץ

הכנה
בסיר רחב מטגנים / סוגרים את הבשר בשמן זית ושומרים אותו בצד. כדאי לבצע את הטיגון ב- 3-4 פעמים, כל פעם עם מספר קוביות בשר קטן.
באותו סיר מטגנים 10 דקות על אש בינונית את הבצלים תוך כדי קרצוף משקעי הבשר שבתחתית הסיר, מוסיפים את התבלינים, חלב הקוקוס ומים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את  ואת קוביות הבשר ומערבבים היטב. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים מכוסה, על אש קטנה כ- 4 שעות או עד שהבשר רך מאוד. אם יש צורך מוסיפים מעט מאוד מים כ- רבע כוס.



Mijote de veau a la sauce lait de coco et baharat
2 kilo de paleron coupe en cube de 2 cm
2 gros oignons coupe fin
1 grande cas de gingembre rape
1 cac de curcuma
1 cas de baharat (melange de canelle et piment anglais)
1 piment vert couper fin (optionel)
3/4 de verre de sauce chili sucree
3/4 de verre d'eau ou de bouillon
1 boite de lait de coco (400 gr)
sel et poivre
pour servir: oigמons vert cisele

frire les morceau de viande en plusieur fois et reserver. dans la meme casserolle frire les oingons, rajouter les epices et les liquides, porter a ebulition, rajouter la viande, reporter a ebulition et cuir a petit feu 4 heures, ou jsuque tendre. si il le faut, rajouter un riquiqui d'eau. servir avec l'oingons vert cisele.
~

 


.


מרילין איילון
 
 
מזה שנתיים שאני כותבת מתכונים למגזין טעימות של עיתון המשפחה ונהנית מאוד, אני חייבת להגיד.  תמיד כשאני מקבלת את הגיליון החדש אני ממהרת לעלעל בו ולסמן לעצמי מתכונים שאני רוצה להכין מתוכו. הפעם הגיליון היה גדוש סלטים רעננים וצבעוניים - בדיוק מה שחיפשתי. בגלל שהגיליון הגיעה אלי ביום צום (י"ז בתמוז) ומרוב רעב,  סימנתי מתוכו מחצית מהמתכונים, וגם הכנתי אותם - כולם מוצלחים!  הנה אחד מהם:  הסלט כרוב של תמי פיליפ - יצא מעולה, פריך, רענן, ומלא בריאות.
 
 
 
מצרכים
1 כרוב סגול קטן פרוס דק
1 בצלים ירוקים קצוצים
3 גבעולי סלרי פרוסים דק
2 תפוחי אץ פרוסים דק (השתמשתי בירוקים)
5 תמרים מסוג מדגול פרוסים
 
לרוטב
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
מלח
1 כפית חרדל
1/4 כפות סוכר חום (אני לא שמתי)
3 כפות מיץ לימון
 
 
להגשה: 1 כוס זרעי חמניות



מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט ומערבבים. מערבבים את כל מצרכים הרוטב, יוצקים אותם על הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים את זרעי החמניות ומגישים .טעים ופריך!
 



שאלתי את הבנות איזה דג נכון לשבת והגדולה הזכירה לי את הקציצות המעולות האלה. אז לטובתי ולטובת כולם אני מעלה שוב את המתכון המעולה.



(נכתב ב- 2007)
את הקציצות של הרבנית תמר טעמתי לפני כשנה כשאירגנו 3 סעודות שבת ל- 100 איש, והן היו חלק מהתפריט. מאוד אהבתי אותן, וגם הילדים הסרבני דגים שבחבורה התחברו אליהן
.קטנות, חמודות, עדינות, אדומות וטעימות

אתמול בערב חברה ילדה..וכול החברות התארגנו לבשל לה לשבת זו מכינה קוסקוס, וזו סלטים, וזו עופות וזו כדורי שוקולד, וזו שניצלים וזו חלות, וזו עוד סלטים, וזו חמין ....בקיצור היולדת תוכל ב"ה לנוח מבישולים
וגם בניקיון
ואני קיבלתי להכין את הקציצות של הרבנית..ובהזדמנות זו גם קיבלתי את המתכון מחברתי אורה
 
 
המתכון מניב כ- 70 קציצות קטנות, בגדול של כדור פלאפל
 
 
מצרכים לקציצות הדגים
שתי חבילות של נסיכת הנילוס, זה יוצא משו כמו 750 גרם נטו אחרי הפשרה
שלושת רבע חפיסת כוסברה חתוכה
שלושת רבעי חפיסת פטרוזיליה חתוכה
בצל גדול מגורד סחוט
תפוח אדמה גדול מגורד סחוט
שני בצלים גדולים מטוגנים ברבע כוס שמן
כוס פירורי לחם
ביצה
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
מלח ופלפל לבן

הכנה
לטחון את הכל במעבד מזון, ללוש ולתת לנוח במקרר חצי שעה, בנתיים מכינים רוטב
 
מצרכים לרוטב
שלוש קופסאות קטנות של רסק עגבניות
שש קופסאות [של הרסק] עם מים
כף שום כתוש
רבע כוס שמן
כף פפריקה אדומה
שתי כפיות פלפל אנגלי טחון 
מלח ופלפל שחור
 
הכנה
שמים הכל בסיר, מבשלים 10 דקות בביעבוע עדין
מוסיפים את הקציצות - במצב של בעיבוע תמידי - ומבשלים כ 40 דקות
 



Mijote de veau a la sauce lait de coco et baharat (recette en francais plus bas)



 צלי עסיסי מעולה: הרוטב שלו סמיך ומלא טעם, ממש מעדן! מגישים על אורז לבן.
ומי שחושש שטעם הקוקוס שעשוי להשתלת, דעו שטעמו מתעדן מאוד במהלך הבישול, ויחד עם שאר התבלינים הוא נהפך לטעם חדש ומשובח.
מתכון נהדר של ליאת.
מצרכים
רבע כוס שמן זית
2 קילו בשר שריר (מס' 8) חתוך לקוביות קטנות (2*2)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורד
כפית כורכום
כף בהרט (מהסוג המשמש לתיבול קובות)
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות (אופציה)
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
3/4 כוס מים או ציר
פחית חלב קוקוס (מי קוקוס)
מלח ופלפל שחור
להגשה: בצל ירוק קצוץ

הכנה
בסיר רחב מטגנים / סוגרים את הבשר בשמן זית ושומרים אותו בצד. כדאי לבצע את הטיגון ב- 3-4 פעמים, כל פעם עם מספר קוביות בשר קטן.
באותו סיר מטגנים 10 דקות על אש בינונית את הבצלים תוך כדי קרצוף משקעי הבשר שבתחתית הסיר, מוסיפים את התבלינים, חלב הקוקוס ומים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את  ואת קוביות הבשר ומערבבים היטב. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים מכוסה, על אש קטנה כ- 4 שעות או עד שהבשר רך מאוד. אם יש צורך מוסיפים מעט מאוד מים כ- רבע כוס.



Mijote de veau a la sauce lait de coco et baharat
2 kilo de paleron coupe en cube de 2 cm
2 gros oignons coupe fin
1 grande cas de gingembre rape
1 cac de curcuma
1 cas de baharat (melange de canelle et piment anglais)
1 piment vert couper fin (optionel)
3/4 de verre de sauce chili sucree
3/4 de verre d'eau ou de bouillon
1 boite de lait de coco (400 gr)
sel et poivre
pour servir: oigמons vert cisele

frire les morceau de viande en plusieur fois et reserver. dans la meme casserolle frire les oingons, rajouter les epices et les liquides, porter a ebulition, rajouter la viande, reporter a ebulition et cuir a petit feu 4 heures, ou jsuque tendre. si il le faut, rajouter un riquiqui d'eau. servir avec l'oingons vert cisele.
~

 


.


מרילין איילון
 
 
מזה שנתיים שאני כותבת מתכונים למגזין טעימות של עיתון המשפחה ונהנית מאוד, אני חייבת להגיד.  תמיד כשאני מקבלת את הגיליון החדש אני ממהרת לעלעל בו ולסמן לעצמי מתכונים שאני רוצה להכין מתוכו. הפעם הגיליון היה גדוש סלטים רעננים וצבעוניים - בדיוק מה שחיפשתי. בגלל שהגיליון הגיעה אלי ביום צום (י"ז בתמוז) ומרוב רעב,  סימנתי מתוכו מחצית מהמתכונים, וגם הכנתי אותם - כולם מוצלחים!  הנה אחד מהם:  הסלט כרוב של תמי פיליפ - יצא מעולה, פריך, רענן, ומלא בריאות.
 
 
 
מצרכים
1 כרוב סגול קטן פרוס דק
1 בצלים ירוקים קצוצים
3 גבעולי סלרי פרוסים דק
2 תפוחי אץ פרוסים דק (השתמשתי בירוקים)
5 תמרים מסוג מדגול פרוסים
 
לרוטב
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
מלח
1 כפית חרדל
1/4 כפות סוכר חום (אני לא שמתי)
3 כפות מיץ לימון
 
 
להגשה: 1 כוס זרעי חמניות



מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט ומערבבים. מערבבים את כל מצרכים הרוטב, יוצקים אותם על הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים את זרעי החמניות ומגישים .טעים ופריך!
 



שאלתי את הבנות איזה דג נכון לשבת והגדולה הזכירה לי את הקציצות המעולות האלה. אז לטובתי ולטובת כולם אני מעלה שוב את המתכון המעולה.



(נכתב ב- 2007)
את הקציצות של הרבנית תמר טעמתי לפני כשנה כשאירגנו 3 סעודות שבת ל- 100 איש, והן היו חלק מהתפריט. מאוד אהבתי אותן, וגם הילדים הסרבני דגים שבחבורה התחברו אליהן
.קטנות, חמודות, עדינות, אדומות וטעימות

אתמול בערב חברה ילדה..וכול החברות התארגנו לבשל לה לשבת זו מכינה קוסקוס, וזו סלטים, וזו עופות וזו כדורי שוקולד, וזו שניצלים וזו חלות, וזו עוד סלטים, וזו חמין ....בקיצור היולדת תוכל ב"ה לנוח מבישולים
וגם בניקיון
ואני קיבלתי להכין את הקציצות של הרבנית..ובהזדמנות זו גם קיבלתי את המתכון מחברתי אורה
 
 
המתכון מניב כ- 70 קציצות קטנות, בגדול של כדור פלאפל
 
 
מצרכים לקציצות הדגים
שתי חבילות של נסיכת הנילוס, זה יוצא משו כמו 750 גרם נטו אחרי הפשרה
שלושת רבע חפיסת כוסברה חתוכה
שלושת רבעי חפיסת פטרוזיליה חתוכה
בצל גדול מגורד סחוט
תפוח אדמה גדול מגורד סחוט
שני בצלים גדולים מטוגנים ברבע כוס שמן
כוס פירורי לחם
ביצה
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
מלח ופלפל לבן

הכנה
לטחון את הכל במעבד מזון, ללוש ולתת לנוח במקרר חצי שעה, בנתיים מכינים רוטב
 
מצרכים לרוטב
שלוש קופסאות קטנות של רסק עגבניות
שש קופסאות [של הרסק] עם מים
כף שום כתוש
רבע כוס שמן
כף פפריקה אדומה
שתי כפיות פלפל אנגלי טחון 
מלח ופלפל שחור
 
הכנה
שמים הכל בסיר, מבשלים 10 דקות בביעבוע עדין
מוסיפים את הקציצות - במצב של בעיבוע תמידי - ומבשלים כ 40 דקות
 



מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן