מהפכה: התקן חכם, פרי פיתוח ישראלי חוסך דלק ברכב

נבדק והוכח במעבדת אוניברסיטת בן גוריון  לחצו כאן

הוסף פיד
X
כתובת הפיד    
הכנס כתובת URL מלאה כולל קידומת לדוגמא: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
מקור הדף: http://mablogeria.blogspot.com/feeds/posts/default
מהפכה: פיתוח ישראלי שחוסך בדלק נבדק והוכח באוניברסיטת בן גוריון

מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן

רוצה לקבל הודעה כשהדף מתעדכן? הזן מייל לקבלת התראה   קבל התראה       
X
לידיעתך,
שירות התראות לתוכן חדש, הוא הרבה יותר טוב מסתם הוספת דף למועדפים

ברגע שהתוכן בדף יתעדכן תקבל הודעה עם קישור לדף זה

הזן מייל כאן
      
לא תודה המשך להוספה למועדפים
Ma Blogeria
Add To Favorite

48331

 
בננה פופס בציפוי קרם שוקולית וסוכריות

 
צילום: תומר בורמד, סגנון: נעה קנריק

זה אחד הדברים הכיפים שיצא לי להכין יחד עם הילדים בזמן האחרון וכצ'ופר זה גם מאוד טעים (תנסו תראו!). את הבננות טובלים בבלילה סמיכה, כמו בלילת פנקייק והיא נצמדת לבננה ומצפה אותה. אחר כך מטגנים אותה, עם הציפוי שלה, ומצפים אותה בשוקולד טעים. אם רוצים מקשטים בסוכריות, והופ, החגיגה מושלמת.
בננה, פנקייק, שוקולד ומה שביניהם.

עזרים: שיפודים

מצרכים
8 בננות חתוכות כל אחת ל- 3 חלקים
 
לבלילה
1.5 כוס  קמח (210 גרם)
1/2 כוס אבקת פודינג וניל
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
240 מ"ל חלב

לציפוי
1 כוס שוקולית
1/4 כוס חלב
25 גרם חמאה

לטיגון: 1/2 ליטר שמן

 

לקישוט: סוכריות צבעוניות, קוקוס, אגוזים קצוצים, שברי קורנפייקס

מכינים את הציפוי: מכניסים לסיר קטן את השוקולית, מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 2  דקות עד שהתערובת אחידה. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד להמסה ושומרים בצד. אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר. לפני שמצפים, לפי הצורך, מחממים מעט מאוד, רק כדי לקבל מרקם רך.

מכינים את הבלילה: מכניסים לקערה בינונית את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הפודינג וניל והמלח ומערבבים. יוצרים גומה במרכז הקמח, שמים בה את הביצים והחלב ומערבבים בעזרת מטרף עד שאין גושים ומתקבלת תערובת סמיכה, כ- 2 דקות.

משפדים את חלקי הבננות הבננות וטובלים אותן בבלילה עד שהן מצופות היטב, נותנים לעודפי הבצק לטפטף בקערה.

מטגנים: מחממים את השמן בסיר בינוני ומביאים אותו לחום בינוני גבוה (כשקיסם מוכנס פנימה מצטברים סביבו בועות רבות). מטגנים את הבננות בעזרת השיפוד עד שהן זהובות, בערך דקה ומוציאים אותן לנייר סופג.

מגישים: טובלים את הבננות עד למחציתן בציפוי השוקולית, מקשטים בסוכריות ומגישים מייד. ניתן להכין מספר שעות מראש ולחמם מעט בתנור המיקרוגל ואפשר לאכול אותם בטמפרטורת החדר, הם מאוד טעימים.


צילום: תומר בורמד, סגנון: נעה קנריק


.


צילום: בעז לביא, סגנון: דלית רוסו
 
 
בתוך הסהרונים הקטנים האלו מסתתרת שיכבה דקה של ממרח פלפלים קלויים טעים טעים. מאפה פיקאנטי חמים מושלם לימים החמים. מנחם.
צילום: בעז לביא, סגנון: דלית רוסו
מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
½ כפית מלח
250 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גבינה פיקנטית קשה אחרת)
למילוי:
6 פלפלים אדומים גדולים
3 גבעולי רוזמרין
4 כפות שמן זית
3 שיני שום לא לקלופות
מלח
פלפל שחור
בנוסף
1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל כתום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1 ביצה
מעט קצח
 
מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומסדרים נייר אפיה על תבנית אפיה.
חוצים את הפלפלים לשנים, מסירים מהם את הזרעים ואת החלקים הלבנים ומסדרים את אותם על התבנית כשהעור כלפי מעלה. מברישים את הפלפלים במעט שמן זית, מפזרים ביניהם את גבעולי הרוזמרין ושיני השום ואופים עד שקליפת הגמבה מקומטת מאוד ומתחילה להשחיר. מכבים, מוציאים את הגמבות והשום מהתבנית ומכניסים אותן לשקית ל 10 דקות. מקלפים את הפלפלים והשום, מכניסים אותם למעבד מזון יחד עם מעט עלי רוזמרין (4-5 מחטים),  מתבלים במלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. ניתן לשמור במקרר כשבועיים.
מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק, בערך 5 דקות. מוציאים את הבצק מהמעבד, מחלקים אותו ל- 4 חלקים שווים, עוטפים אותם בניילון, משטיחים אותם מעט ושומרים במקרר בערך שעה כדי שיתמצקו.
מעצבים ואופים: מוציאים את הבצקים מהמקרר, מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעיגול בגודל של צלחת, מורחים עליו שיכבה אחידה של ממרח פלפלים, חותכים את הבצק ל- 8 משולשים בעזרת סכין או גלגלת פיצה, שמים על כל משולש, בחלק הרחב שלו, צרור של רצועות פלפלים מכל הצבעים, ומגלגלים כלפי פנים, לצורה של סהרון. מעבירים לתבנית מרופדת אפיה, מברישים במעט ביצה ומקשטים במעט קצח. מכינים באותו אופן סהרונים משאר הבצקים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפים זהובים.


 
השבוע התפרסמה כתבה בעיתון אינדקס ראש העין על הבלוג - ויש שם סיפורים, וגם מתכון מעולה לצלי בשר.
בשורות טובות, מרילין



 
בננה פופס בציפוי קרם שוקולית וסוכריות

 
צילום: תומר בורמד, סגנון: נעה קנריק

זה אחד הדברים הכיפים שיצא לי להכין יחד עם הילדים בזמן האחרון וכצ'ופר זה גם מאוד טעים (תנסו תראו!). את הבננות טובלים בבלילה סמיכה, כמו בלילת פנקייק והיא נצמדת לבננה ומצפה אותה. אחר כך מטגנים אותה, עם הציפוי שלה, ומצפים אותה בשוקולד טעים. אם רוצים מקשטים בסוכריות, והופ, החגיגה מושלמת.
בננה, פנקייק, שוקולד ומה שביניהם.

עזרים: שיפודים

מצרכים
8 בננות חתוכות כל אחת ל- 3 חלקים
 
לבלילה
1.5 כוס  קמח (210 גרם)
1/2 כוס אבקת פודינג וניל
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
240 מ"ל חלב

לציפוי
1 כוס שוקולית
1/4 כוס חלב
25 גרם חמאה

לטיגון: 1/2 ליטר שמן

 

לקישוט: סוכריות צבעוניות, קוקוס, אגוזים קצוצים, שברי קורנפייקס

מכינים את הציפוי: מכניסים לסיר קטן את השוקולית, מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 2  דקות עד שהתערובת אחידה. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד להמסה ושומרים בצד. אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר. לפני שמצפים, לפי הצורך, מחממים מעט מאוד, רק כדי לקבל מרקם רך.

מכינים את הבלילה: מכניסים לקערה בינונית את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הפודינג וניל והמלח ומערבבים. יוצרים גומה במרכז הקמח, שמים בה את הביצים והחלב ומערבבים בעזרת מטרף עד שאין גושים ומתקבלת תערובת סמיכה, כ- 2 דקות.

משפדים את חלקי הבננות הבננות וטובלים אותן בבלילה עד שהן מצופות היטב, נותנים לעודפי הבצק לטפטף בקערה.

מטגנים: מחממים את השמן בסיר בינוני ומביאים אותו לחום בינוני גבוה (כשקיסם מוכנס פנימה מצטברים סביבו בועות רבות). מטגנים את הבננות בעזרת השיפוד עד שהן זהובות, בערך דקה ומוציאים אותן לנייר סופג.

מגישים: טובלים את הבננות עד למחציתן בציפוי השוקולית, מקשטים בסוכריות ומגישים מייד. ניתן להכין מספר שעות מראש ולחמם מעט בתנור המיקרוגל ואפשר לאכול אותם בטמפרטורת החדר, הם מאוד טעימים.


צילום: תומר בורמד, סגנון: נעה קנריק


.


צילום: בעז לביא, סגנון: דלית רוסו
 
 
בתוך הסהרונים הקטנים האלו מסתתרת שיכבה דקה של ממרח פלפלים קלויים טעים טעים. מאפה פיקאנטי חמים מושלם לימים החמים. מנחם.
צילום: בעז לביא, סגנון: דלית רוסו
מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
½ כפית מלח
250 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גבינה פיקנטית קשה אחרת)
למילוי:
6 פלפלים אדומים גדולים
3 גבעולי רוזמרין
4 כפות שמן זית
3 שיני שום לא לקלופות
מלח
פלפל שחור
בנוסף
1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל כתום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1 ביצה
מעט קצח
 
מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומסדרים נייר אפיה על תבנית אפיה.
חוצים את הפלפלים לשנים, מסירים מהם את הזרעים ואת החלקים הלבנים ומסדרים את אותם על התבנית כשהעור כלפי מעלה. מברישים את הפלפלים במעט שמן זית, מפזרים ביניהם את גבעולי הרוזמרין ושיני השום ואופים עד שקליפת הגמבה מקומטת מאוד ומתחילה להשחיר. מכבים, מוציאים את הגמבות והשום מהתבנית ומכניסים אותן לשקית ל 10 דקות. מקלפים את הפלפלים והשום, מכניסים אותם למעבד מזון יחד עם מעט עלי רוזמרין (4-5 מחטים),  מתבלים במלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. ניתן לשמור במקרר כשבועיים.
מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק, בערך 5 דקות. מוציאים את הבצק מהמעבד, מחלקים אותו ל- 4 חלקים שווים, עוטפים אותם בניילון, משטיחים אותם מעט ושומרים במקרר בערך שעה כדי שיתמצקו.
מעצבים ואופים: מוציאים את הבצקים מהמקרר, מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעיגול בגודל של צלחת, מורחים עליו שיכבה אחידה של ממרח פלפלים, חותכים את הבצק ל- 8 משולשים בעזרת סכין או גלגלת פיצה, שמים על כל משולש, בחלק הרחב שלו, צרור של רצועות פלפלים מכל הצבעים, ומגלגלים כלפי פנים, לצורה של סהרון. מעבירים לתבנית מרופדת אפיה, מברישים במעט ביצה ומקשטים במעט קצח. מכינים באותו אופן סהרונים משאר הבצקים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפים זהובים.


 
השבוע התפרסמה כתבה בעיתון אינדקס ראש העין על הבלוג - ויש שם סיפורים, וגם מתכון מעולה לצלי בשר.
בשורות טובות, מרילין



מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן