מהפכה: התקן חכם, פרי פיתוח ישראלי חוסך דלק ברכב

נבדק והוכח במעבדת אוניברסיטת בן גוריון  לחצו כאן

הוסף פיד
X
כתובת הפיד    
הכנס כתובת URL מלאה כולל קידומת לדוגמא: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
מקור הדף: http://mablogeria.blogspot.com/feeds/posts/default
מהפכה: פיתוח ישראלי שחוסך בדלק נבדק והוכח באוניברסיטת בן גוריון

מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן

רוצה לקבל הודעה כשהדף מתעדכן? הזן מייל לקבלת התראה   קבל התראה       
X
לידיעתך,
שירות התראות לתוכן חדש, הוא הרבה יותר טוב מסתם הוספת דף למועדפים

ברגע שהתוכן בדף יתעדכן תקבל הודעה עם קישור לדף זה

הזן מייל כאן
      
לא תודה המשך להוספה למועדפים
Ma Blogeria
Add To Favorite

51422



 מהר מהר לפני שהמנגואים יעלמו לכמה חודשים טובים
ממליצה בחום על הסלט המעולה הזה

הטעם, הצבעים, המרקמים..מה עוד אפשר להגיד? י
.



מצרכים
מנגו אחד חתוך לקוביות / או אפרסמון
רבע בצל בגול פרוס דק
רבע צרור כוסברה קצוצה

~
רוטב
חצי כפית ג'ינג'ר מקולף מגורד
שש כפות שמן קנולה
שתי כפות מיץ לימון
כף חומץ רגיל
כפית דבש
.
הכנה
מערבבים היטב את חומרי הרוטב
בקערה שמים את המנגו, הבצל ואת הכוסברה ושופכים את הרוטב מעל
מערבבים ו
משהים למיזוג הטעמים כשעה בחוץ, או יותר במקרר
.

לקוח מתוך אתר קבאקי עם טיפה שינויים


המתכון נוסה עם אפרסמון במקום מנגו בהצלחה רבה מאוד



הרעיון של רונית היקרה..תודה

.


 
Salade de choux rouge, mangue et cacahette - recette en francais plus bas
 
צילום: תומר בורמד, סיגנון: ענת לבל
פריך, טעים ומפתיע, סלט פשוט נהדר!
לקחתי אותו איתי לשיעור תורה מייד אחרי הצילומים - הוא היה ללא ספק מסמר הערב
 
פרווה / קל / חומרים זמינים / זמן הכנה: 10 דקות
 
תמונה שלי - מזווית אחרת
 
 מצרכים
ראש כרוב אדום קטן קצוץ דק
צרור עירית קצוצה
כוס נבטי ברוקולי
100 גרם בוטנים קלויים מלוחים קצוצים  (1 כוס)
1 מנגו חתוך דק
 לרוטב
2 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה או חמניות או סויה
1/4 כוס חומץ
1 כפית סוכר חום
מלח ופלפל שחור
 
מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת קטנה, סוגרים, ומנערים.
מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט בקערה גדולה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
 
 
 
 
ענת לבל המוכשרת "עובדת" על הסלט שלי

 
 
 
תומר וענת מדסקסים על הסלט שלי



ingrédients

Petit chou rouge, haché finement
Bouquet de ciboulette hachée
Coupe de pousses de brocoli
Cacahuètes grillées salées hachées 100g (1 tasse)
1 mangue en fines tranches
  sauce
2 gousses d'ail, hachées
1/4 tasse d'huile de tournesol ou de colza ou de soja
1/4 tasse de vinaigre
1 cuillère à café de sucre brun
Sel et poivre





Préparez la sauce: Mettez tous les ingrédients dans un petit pot, joint, et secouer.
Préparer la salade: Mélanger tous les ingrédients de la salade dans un grand bol, verser la sauce, mélanger et server.
 



 Tacos de poulet a la salsa mangue, poivrons et coriandre

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
טאקוס עוף וסלסה של מנגו פלפלים וכוסברה
בשרי  / דרגת קושי בינוני / זמן הכנה כולל 30  דקות
 
נקפיץ נתחי עוף מתובלים היטב, נכין סלט סופר-פקאנטי עם המון כוסברה, בצל, פלפל חריף, עגבניות ומנגו מתוק, ואת הכל נגיש בטורטיה מעוצבת, פריכה, אך עדיין גמישה ולא מתפוררת.  זו מנה כיפית ומלאה בטעמים שמחים: נהדר להגיש אותה במזנון בשרי, וגם כארוחת מלאה למתבגרים שחוזרים הביתה רעבים ומחפשים אוכל לא מחייב.  לגיוון ולפי העונה, אפשר להחליף את המנגו שבמתכון בקוביות אבטיח, אפרסק, אננס, פפאיה וגם סברס.
קחו בחשבון, זה טעים מאוד מאוד, כל מי שנכח בהפקה והצילומים הצהיר: מנה סוף הדרך!
 
הברשה בשמן ותיבול + אפיה של 8 דקות זה "בול" כדי לקבל טאקוס פריך עד גמיש

 

לטאקוס (8 מנות)
 8 טורטיות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח גס
לעוף
600 גרם חצי עוף חתוך לקוביות
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פתיתי צ'ילי חריף
1 פלפל חריף אדום פרוס דק
1 כף גרודת לימון
מלח ופלפל שחור
בנוסף: 2 כפות שמן זית לטיגון
 
לסלסה
1 כוס מנגו חתוך לקוביות קטנות (או פרי אחר, לפי העונה)
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2 כוס בצל סגול קצוץ דק
1פלפל חלפיניו פרוס דק (אפשר גם פלפל חריף אחר)
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס אבוקדו חתוך לקוביות
מיץ משני לימונים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור
לסיום: נבטים
 
מכינים את הטאקוס:מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות. מערבבים בכלי קטן את השמן, הפפריקה המעושנת והמלח, מברישים את הטורטיות בתערובת הזו בצד אחד ומסדרים אותן על הרשת של התנור: כל טורטיה מונחת על שני פסים של הרשת, במרכז כשהצד המוברש כלפי חוץ. אופים 8 דקות ושומרים בצד. אפשר להכין יומיים מראש בקופסה סגורה ואפשר גם להקפיא. הערה: כדי למנוע טפטופים של שמן בתנור כדי להניח תבנית על קרקעית התנור.
משרים את העוף:מכניסים לכלי בינוני את כל מצרכי העוף,  מערבבים ומשהים  לפחות 10 דקות ועד יממה (להכניס למקרר אם משהים יותר משעה).
מכינים את הסלסה: מכניסים לכלי בינוני מערבבים את כל המצרכים. אפשר לשמור עד שעתיים במקרר.
מסיימים את המנה:מחממים מחבת לחום גבוה, יוצקים בו 2 כפות שמן זית ומטגנים את חתיכות העוף עד שצבען הופך ללבן ומכבים. אם רוצים, אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה עד 24 שעות מראש, ולפני ההגשה לחמם במיקרוגל. ממלאים את הטאקוס עד למחציתו בנתחי עוף חמים, עורמים מעל כמות נכבדת של סלסה קרה, מסיימים עם נבטים ומגישים מיד.
מרילין איילון
 





 מהר מהר לפני שהמנגואים יעלמו לכמה חודשים טובים
ממליצה בחום על הסלט המעולה הזה

הטעם, הצבעים, המרקמים..מה עוד אפשר להגיד? י
.



מצרכים
מנגו אחד חתוך לקוביות / או אפרסמון
רבע בצל בגול פרוס דק
רבע צרור כוסברה קצוצה

~
רוטב
חצי כפית ג'ינג'ר מקולף מגורד
שש כפות שמן קנולה
שתי כפות מיץ לימון
כף חומץ רגיל
כפית דבש
.
הכנה
מערבבים היטב את חומרי הרוטב
בקערה שמים את המנגו, הבצל ואת הכוסברה ושופכים את הרוטב מעל
מערבבים ו
משהים למיזוג הטעמים כשעה בחוץ, או יותר במקרר
.

לקוח מתוך אתר קבאקי עם טיפה שינויים


המתכון נוסה עם אפרסמון במקום מנגו בהצלחה רבה מאוד



הרעיון של רונית היקרה..תודה

.


 
Salade de choux rouge, mangue et cacahette - recette en francais plus bas
 
צילום: תומר בורמד, סיגנון: ענת לבל
פריך, טעים ומפתיע, סלט פשוט נהדר!
לקחתי אותו איתי לשיעור תורה מייד אחרי הצילומים - הוא היה ללא ספק מסמר הערב
 
פרווה / קל / חומרים זמינים / זמן הכנה: 10 דקות
 
תמונה שלי - מזווית אחרת
 
 מצרכים
ראש כרוב אדום קטן קצוץ דק
צרור עירית קצוצה
כוס נבטי ברוקולי
100 גרם בוטנים קלויים מלוחים קצוצים  (1 כוס)
1 מנגו חתוך דק
 לרוטב
2 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה או חמניות או סויה
1/4 כוס חומץ
1 כפית סוכר חום
מלח ופלפל שחור
 
מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת קטנה, סוגרים, ומנערים.
מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט בקערה גדולה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
 
 
 
 
ענת לבל המוכשרת "עובדת" על הסלט שלי

 
 
 
תומר וענת מדסקסים על הסלט שלי



ingrédients

Petit chou rouge, haché finement
Bouquet de ciboulette hachée
Coupe de pousses de brocoli
Cacahuètes grillées salées hachées 100g (1 tasse)
1 mangue en fines tranches
  sauce
2 gousses d'ail, hachées
1/4 tasse d'huile de tournesol ou de colza ou de soja
1/4 tasse de vinaigre
1 cuillère à café de sucre brun
Sel et poivre





Préparez la sauce: Mettez tous les ingrédients dans un petit pot, joint, et secouer.
Préparer la salade: Mélanger tous les ingrédients de la salade dans un grand bol, verser la sauce, mélanger et server.
 



 Tacos de poulet a la salsa mangue, poivrons et coriandre

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
טאקוס עוף וסלסה של מנגו פלפלים וכוסברה
בשרי  / דרגת קושי בינוני / זמן הכנה כולל 30  דקות
 
נקפיץ נתחי עוף מתובלים היטב, נכין סלט סופר-פקאנטי עם המון כוסברה, בצל, פלפל חריף, עגבניות ומנגו מתוק, ואת הכל נגיש בטורטיה מעוצבת, פריכה, אך עדיין גמישה ולא מתפוררת.  זו מנה כיפית ומלאה בטעמים שמחים: נהדר להגיש אותה במזנון בשרי, וגם כארוחת מלאה למתבגרים שחוזרים הביתה רעבים ומחפשים אוכל לא מחייב.  לגיוון ולפי העונה, אפשר להחליף את המנגו שבמתכון בקוביות אבטיח, אפרסק, אננס, פפאיה וגם סברס.
קחו בחשבון, זה טעים מאוד מאוד, כל מי שנכח בהפקה והצילומים הצהיר: מנה סוף הדרך!
 
הברשה בשמן ותיבול + אפיה של 8 דקות זה "בול" כדי לקבל טאקוס פריך עד גמיש

 

לטאקוס (8 מנות)
 8 טורטיות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח גס
לעוף
600 גרם חצי עוף חתוך לקוביות
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פתיתי צ'ילי חריף
1 פלפל חריף אדום פרוס דק
1 כף גרודת לימון
מלח ופלפל שחור
בנוסף: 2 כפות שמן זית לטיגון
 
לסלסה
1 כוס מנגו חתוך לקוביות קטנות (או פרי אחר, לפי העונה)
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2 כוס בצל סגול קצוץ דק
1פלפל חלפיניו פרוס דק (אפשר גם פלפל חריף אחר)
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס אבוקדו חתוך לקוביות
מיץ משני לימונים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור
לסיום: נבטים
 
מכינים את הטאקוס:מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות. מערבבים בכלי קטן את השמן, הפפריקה המעושנת והמלח, מברישים את הטורטיות בתערובת הזו בצד אחד ומסדרים אותן על הרשת של התנור: כל טורטיה מונחת על שני פסים של הרשת, במרכז כשהצד המוברש כלפי חוץ. אופים 8 דקות ושומרים בצד. אפשר להכין יומיים מראש בקופסה סגורה ואפשר גם להקפיא. הערה: כדי למנוע טפטופים של שמן בתנור כדי להניח תבנית על קרקעית התנור.
משרים את העוף:מכניסים לכלי בינוני את כל מצרכי העוף,  מערבבים ומשהים  לפחות 10 דקות ועד יממה (להכניס למקרר אם משהים יותר משעה).
מכינים את הסלסה: מכניסים לכלי בינוני מערבבים את כל המצרכים. אפשר לשמור עד שעתיים במקרר.
מסיימים את המנה:מחממים מחבת לחום גבוה, יוצקים בו 2 כפות שמן זית ומטגנים את חתיכות העוף עד שצבען הופך ללבן ומכבים. אם רוצים, אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה עד 24 שעות מראש, ולפני ההגשה לחמם במיקרוגל. ממלאים את הטאקוס עד למחציתו בנתחי עוף חמים, עורמים מעל כמות נכבדת של סלסה קרה, מסיימים עם נבטים ומגישים מיד.
מרילין איילון
 



מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן