מהפכה: התקן חכם, פרי פיתוח ישראלי חוסך דלק ברכב

נבדק והוכח במעבדת אוניברסיטת בן גוריון  לחצו כאן

הוסף פיד
X
כתובת הפיד    
הכנס כתובת URL מלאה כולל קידומת לדוגמא: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
מקור הדף: http://mablogeria.blogspot.com/feeds/posts/default

מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן

רוצה לקבל הודעה כשהדף מתעדכן? הזן מייל לקבלת התראה   קבל התראה       
X
לידיעתך,
שירות התראות לתוכן חדש, הוא הרבה יותר טוב מסתם הוספת דף למועדפים

ברגע שהתוכן בדף יתעדכן תקבל הודעה עם קישור לדף זה

הזן מייל כאן
      
לא תודה המשך להוספה למועדפים
Ma Blogeria
Add To Favorite

38393

מרילין איילון


גם את המתכון הזה ביקשתם מאוד, והוא באמת מוצלח מאוד, טעים, חגיגי וקל להכנה.
המתכון הוא של תמי פיליפ, הכותבת במגזין טעימות של עיתון משפחה. היא מכינה אותה במלית קוקוס, אבל אני העדפתי מלית אגוזי לוז.

ההכנה קלה מאוד, מהירה מאוד. רק צריך לדאוג לכלים אישיים, תבניות ח"פ יהיו מושלמות לזה.
אם רוצים להגיש בשבת או בחג, אופים את הפונדנט רק 10 דקות, ואחר כך מחממים על הפלטה, או על כלי המונח על הפלאטה ומגישים חם. יאמי.




מרילין איילון


מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים (במקור שקדים)

למלית
100 גרם אגוזי לוז טחונים (במקום קוקוס)
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים במידת הצורך

מכינים את תערובת הפונדנט: ממסיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם השמן. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר. מערבבים את שתי התערובות, מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים

אופים: יוצקים את תערובת הפונדנט לכלים חסי חו, ממלאים עד שליש מגובה הכלים, מניחים חצי כף ממלית האגוזים ומכסים ביתר הפונדנט.
אופים ב- 200 מעלות 12 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
 

 
 
 

 
 

.


מועדים לשימחה. מתוך כל המיילים שזרמו בעקבות הרושמה הקודמת שבה ביקשתי מכם לבחור עוגה אחת מתוך 3 אפשרויות, בלתה הבקשה לתת את המתכון לעוגת השוקולד, קפה ושקדים המוצלחת.
 
את העוגה לקחתי מהאתר המושלם  של נטלי לוין http://www.oogio.net/
היא בידיוק כמו שנטלי מתארת אותה: "העוגה הבאה היא אחת העוגות הטעימות והקלות ביותר שיצא לי להכין בזמן האחרון. היא לחה, רכה, שוקולדית ופשוט נפלאה."
במקור העוגה מופיעה עם אגוזים טחונים, אני בחרתי להמיר אותם בשקדים טחונים, והוספתי לבלילה עוד 50 גרם שקדים פרוסים, בשביל הקרנציות.
אני ממליצה לראות את המתכון המוסבר במקור, יש שם גם תמונות נהדרות, גם שאלות ותשובות.


מרילין איילון

מצרכים:200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
4 ביצים
200 גרם סוכר
קורט מלח
1 כפית קפה נמס
1/2 כפית קינמון טחון
150 גרם שקדים טחונים (במקור אגוזים)
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת אפייה
 
לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
 
לקישוט:שקדים פרוסים (במקור אגוזי לוז קלויים, חצויים)
 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר, מלח, קפה נמס וקינמון במשך כ-6-7 דקות במהירות גבוהה או עד שמתקבל קציפה אוורירית ותפוחה מאוד.
מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס כמעט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שקדים טחונים, קקאו ואבקת אפייה וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-45 או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה קטנה.
בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
מצפים את העוגה בגנאש ומקשטים שקדים פרוסים.
מגישים בטמפרטורת החדר.


מרילין איילון

 
איך עברו עליכם ההכנות לחג? מה בישלתם?
השנה העבודה במטבח הייתה מאוד אינטנסיבית, עם המון בישולים בזמן קצר. למעשה כל הבישולים התרכזו מיום רביעי ב 9 בבוקר, עם התחלה איטית ומגמגמת (כאב ראש נורא מהבוקר ודלקת באחת העיניים) והמשך על DRIVE, ללא הפסקה עד 2 בלילה. למחרת שוב החל מ 9 בבוקר (שוב קמתי כאילו משהו הוריד עלי מחבת על הראש) ועד 15:30 בצהוריים שאז הכרזתי חגיגית שהמטבח סגור.
מה זה המטבח סגור? זה אומר שהשיש ריק, מבריק, הכיורים לבנים, הפלאטה מסודרת והמיחם במקום.
 
הדבר הנפלא בכל השעות שביליתי במטבח בבישול ואפיה זה שלא הרגשתי עייפות, לא כאבים, הכל זרם בשימחה, בניחותא, נהניתי מכל רגע ורגע. רשימת הבישולים שלי כללה מתכונים ישנים וטובים וגם כמה מתכונים חדשים.  רוצים להציץ ברשימה?
 
התחלתי בחרוסת של סבתי מזל (דוקה). זה יריעת הפתיחה שלי כשהכל כשר ואני מתחילה לבשל לפסח. קודם כל משרה את התמרים בשביל החרוסת ואז מתפנה לדברים אחרים. השנה הכנתי את החרוסת בשני אופנים, את האופן הרגיל, וגם גירסה מוצקה יותר (פחות מדוללת ביין) שאיפשרה לי לעשות עיגולם ולצפות אותם במיני אגוזים.
 
המשכתי עם עוגת מוס שוקולד עם מרנג קוקוס, עוגיות שוקולד תפוז מושלגות (מעולות!), עוגיות פקאן, עוגיות מושלגות אגזים ופיסטוקים (בניחוח לימון וקינמון, יאמי), כמובן בראוניז שקדים ואגוזים שהכנתי בגירסה חלבית ופרווה, עוגת שיש עם שקדים, ריוויון ושוקולד וזהו ניראה לי.
 
הכנתי גם מרק ירקות, הקבוע שלנו בצהוריים של החגים, שהוספתי לו את הקניידלך של פלפלית שאני מכינה כל שנה. אני אוהבת להכין מרק בצוהרי חגים - זה קל להכנה, זה משביע, זה מלא ירקות ועוף, זה הכל בסיר אחד וזה טעים.
 
כיוון שהשנה ליל הסדר חל ביום שבת הכנתי דגים - מתכון חדש: קציצות דגים מטוגנות ברוטב עגבניות, ומה החידוש? תיבול של בצל ירוק פלפלים וג'ינג'ר נתן להן טעים נפלא.
בעיקריות היו צלי בשר ביין וכרשה, קציצות בשר בכרישה , אורז ירוק, בטטות שלימות בתנור, סלט חסות שומר ותפוזים, ובקיילה בתור חמין וניראה לי שזה.
 
כדי שלא יחסר הכנתי פשטידת מצות, שניצלים ועוד כמה דברים קטנים.
 
מועדים לשימחה!
מרילין


חג שמח!!

הימים עומסים עמוסים, והזמן שאני מבלה מול המחשב  נהפך לנדיר יותר ויותר.
לא, לא בגלל ההכנות של פסח, שכאן, בכלל אין מה להגיד, במיוחד לאור העובדה שהבית עבר שיפוצים ששיתקו את כולם (רק צבענו!!! יו......כמה עבודה!! כמה לכלוך!!) אבל לא רק.

לא נעים לי כל כך לשבת מול המחשב. פעם אהבתי, היום פחות.
אני מעדיפה לשבת עם הילדים, לשחק, לספר..
אני חושבת שכבר כתבתי על זה פעם.

עדיין אני נהנית לשתף את הקוראים במתכונים חדשים, אבל אני מקפידה לעשות את זה רק כשאני מרגישה שאני רוצה, ולא מתוך תחושה של מחויבות -  שאז יתכן שמחויבות זו תוריד ממני את הכיף שבשיתוף החוויות והמתכונים. זאת הסיבה שאני מעלה פחות מתכונים מפעם, וגם הסיבה שאני מתמהמהת לענות על מכתבים (אם כי כל תקופה אני ממש מתיישבת ולא זזה עד שאני לא עוברת על כל המיילים).

מאוד רציתי להכין רשומה עם מתכונים טובים כשרים לפסח, מתוך הבלוג, אבל לא הגעתי לזה. במקום זה לקחתי את הילדים לגן ציבורי ב- 9 בלילה עם הבימבות. אחרי יום של ניקיונות שהרגשתי שלא מספיק הייתי איתם.

רציתי גם לפרסם 3 קינוחים חדשים..אבל לא הספקתי כי העדפתי לשבת בנדנדה למטה, בגינה.
 אלו מתכונים שהכנתי בשנה שעברה והם היו מאוד מוצלחים ולכן תיעדתי אותם כדי להוסיף אותם לבלוג. היה שם עוגת שוקולד קפה ושקדים שאכלנו בחול המועד, עוגת תפוזים ושקדים לחה ועסיסית שכל כך אהבתי אותה שכמעט ואכלתי את כולה לבד ופונדט שוקולדואגוזי לוז  במילוי קרמבל אגוזי לוז שהכנתי כקינוח לחג שני.

בלי נדר אפרסם לפחות אחד מהם בימים הקרובים. יש לכם עדיפות? ספרו לי.


פונדט שוקולד במילוי קרמבל אגוזי לוז

עוגת שוקולד קפה שקדים


עוגת תפוזים שקדים לחה ועסיסית


 
 


מרילין איילון


גם את המתכון הזה ביקשתם מאוד, והוא באמת מוצלח מאוד, טעים, חגיגי וקל להכנה.
המתכון הוא של תמי פיליפ, הכותבת במגזין טעימות של עיתון משפחה. היא מכינה אותה במלית קוקוס, אבל אני העדפתי מלית אגוזי לוז.

ההכנה קלה מאוד, מהירה מאוד. רק צריך לדאוג לכלים אישיים, תבניות ח"פ יהיו מושלמות לזה.
אם רוצים להגיש בשבת או בחג, אופים את הפונדנט רק 10 דקות, ואחר כך מחממים על הפלטה, או על כלי המונח על הפלאטה ומגישים חם. יאמי.




מרילין איילון


מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים (במקור שקדים)

למלית
100 גרם אגוזי לוז טחונים (במקום קוקוס)
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים במידת הצורך

מכינים את תערובת הפונדנט: ממסיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם השמן. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר. מערבבים את שתי התערובות, מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים

אופים: יוצקים את תערובת הפונדנט לכלים חסי חו, ממלאים עד שליש מגובה הכלים, מניחים חצי כף ממלית האגוזים ומכסים ביתר הפונדנט.
אופים ב- 200 מעלות 12 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
 

 
 
 

 
 

.


מועדים לשימחה. מתוך כל המיילים שזרמו בעקבות הרושמה הקודמת שבה ביקשתי מכם לבחור עוגה אחת מתוך 3 אפשרויות, בלתה הבקשה לתת את המתכון לעוגת השוקולד, קפה ושקדים המוצלחת.
 
את העוגה לקחתי מהאתר המושלם  של נטלי לוין http://www.oogio.net/
היא בידיוק כמו שנטלי מתארת אותה: "העוגה הבאה היא אחת העוגות הטעימות והקלות ביותר שיצא לי להכין בזמן האחרון. היא לחה, רכה, שוקולדית ופשוט נפלאה."
במקור העוגה מופיעה עם אגוזים טחונים, אני בחרתי להמיר אותם בשקדים טחונים, והוספתי לבלילה עוד 50 גרם שקדים פרוסים, בשביל הקרנציות.
אני ממליצה לראות את המתכון המוסבר במקור, יש שם גם תמונות נהדרות, גם שאלות ותשובות.


מרילין איילון

מצרכים:200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
4 ביצים
200 גרם סוכר
קורט מלח
1 כפית קפה נמס
1/2 כפית קינמון טחון
150 גרם שקדים טחונים (במקור אגוזים)
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת אפייה
 
לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
 
לקישוט:שקדים פרוסים (במקור אגוזי לוז קלויים, חצויים)
 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר, מלח, קפה נמס וקינמון במשך כ-6-7 דקות במהירות גבוהה או עד שמתקבל קציפה אוורירית ותפוחה מאוד.
מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס כמעט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שקדים טחונים, קקאו ואבקת אפייה וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-45 או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה קטנה.
בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
מצפים את העוגה בגנאש ומקשטים שקדים פרוסים.
מגישים בטמפרטורת החדר.


מרילין איילון

 
איך עברו עליכם ההכנות לחג? מה בישלתם?
השנה העבודה במטבח הייתה מאוד אינטנסיבית, עם המון בישולים בזמן קצר. למעשה כל הבישולים התרכזו מיום רביעי ב 9 בבוקר, עם התחלה איטית ומגמגמת (כאב ראש נורא מהבוקר ודלקת באחת העיניים) והמשך על DRIVE, ללא הפסקה עד 2 בלילה. למחרת שוב החל מ 9 בבוקר (שוב קמתי כאילו משהו הוריד עלי מחבת על הראש) ועד 15:30 בצהוריים שאז הכרזתי חגיגית שהמטבח סגור.
מה זה המטבח סגור? זה אומר שהשיש ריק, מבריק, הכיורים לבנים, הפלאטה מסודרת והמיחם במקום.
 
הדבר הנפלא בכל השעות שביליתי במטבח בבישול ואפיה זה שלא הרגשתי עייפות, לא כאבים, הכל זרם בשימחה, בניחותא, נהניתי מכל רגע ורגע. רשימת הבישולים שלי כללה מתכונים ישנים וטובים וגם כמה מתכונים חדשים.  רוצים להציץ ברשימה?
 
התחלתי בחרוסת של סבתי מזל (דוקה). זה יריעת הפתיחה שלי כשהכל כשר ואני מתחילה לבשל לפסח. קודם כל משרה את התמרים בשביל החרוסת ואז מתפנה לדברים אחרים. השנה הכנתי את החרוסת בשני אופנים, את האופן הרגיל, וגם גירסה מוצקה יותר (פחות מדוללת ביין) שאיפשרה לי לעשות עיגולם ולצפות אותם במיני אגוזים.
 
המשכתי עם עוגת מוס שוקולד עם מרנג קוקוס, עוגיות שוקולד תפוז מושלגות (מעולות!), עוגיות פקאן, עוגיות מושלגות אגזים ופיסטוקים (בניחוח לימון וקינמון, יאמי), כמובן בראוניז שקדים ואגוזים שהכנתי בגירסה חלבית ופרווה, עוגת שיש עם שקדים, ריוויון ושוקולד וזהו ניראה לי.
 
הכנתי גם מרק ירקות, הקבוע שלנו בצהוריים של החגים, שהוספתי לו את הקניידלך של פלפלית שאני מכינה כל שנה. אני אוהבת להכין מרק בצוהרי חגים - זה קל להכנה, זה משביע, זה מלא ירקות ועוף, זה הכל בסיר אחד וזה טעים.
 
כיוון שהשנה ליל הסדר חל ביום שבת הכנתי דגים - מתכון חדש: קציצות דגים מטוגנות ברוטב עגבניות, ומה החידוש? תיבול של בצל ירוק פלפלים וג'ינג'ר נתן להן טעים נפלא.
בעיקריות היו צלי בשר ביין וכרשה, קציצות בשר בכרישה , אורז ירוק, בטטות שלימות בתנור, סלט חסות שומר ותפוזים, ובקיילה בתור חמין וניראה לי שזה.
 
כדי שלא יחסר הכנתי פשטידת מצות, שניצלים ועוד כמה דברים קטנים.
 
מועדים לשימחה!
מרילין


חג שמח!!

הימים עומסים עמוסים, והזמן שאני מבלה מול המחשב  נהפך לנדיר יותר ויותר.
לא, לא בגלל ההכנות של פסח, שכאן, בכלל אין מה להגיד, במיוחד לאור העובדה שהבית עבר שיפוצים ששיתקו את כולם (רק צבענו!!! יו......כמה עבודה!! כמה לכלוך!!) אבל לא רק.

לא נעים לי כל כך לשבת מול המחשב. פעם אהבתי, היום פחות.
אני מעדיפה לשבת עם הילדים, לשחק, לספר..
אני חושבת שכבר כתבתי על זה פעם.

עדיין אני נהנית לשתף את הקוראים במתכונים חדשים, אבל אני מקפידה לעשות את זה רק כשאני מרגישה שאני רוצה, ולא מתוך תחושה של מחויבות -  שאז יתכן שמחויבות זו תוריד ממני את הכיף שבשיתוף החוויות והמתכונים. זאת הסיבה שאני מעלה פחות מתכונים מפעם, וגם הסיבה שאני מתמהמהת לענות על מכתבים (אם כי כל תקופה אני ממש מתיישבת ולא זזה עד שאני לא עוברת על כל המיילים).

מאוד רציתי להכין רשומה עם מתכונים טובים כשרים לפסח, מתוך הבלוג, אבל לא הגעתי לזה. במקום זה לקחתי את הילדים לגן ציבורי ב- 9 בלילה עם הבימבות. אחרי יום של ניקיונות שהרגשתי שלא מספיק הייתי איתם.

רציתי גם לפרסם 3 קינוחים חדשים..אבל לא הספקתי כי העדפתי לשבת בנדנדה למטה, בגינה.
 אלו מתכונים שהכנתי בשנה שעברה והם היו מאוד מוצלחים ולכן תיעדתי אותם כדי להוסיף אותם לבלוג. היה שם עוגת שוקולד קפה ושקדים שאכלנו בחול המועד, עוגת תפוזים ושקדים לחה ועסיסית שכל כך אהבתי אותה שכמעט ואכלתי את כולה לבד ופונדט שוקולדואגוזי לוז  במילוי קרמבל אגוזי לוז שהכנתי כקינוח לחג שני.

בלי נדר אפרסם לפחות אחד מהם בימים הקרובים. יש לכם עדיפות? ספרו לי.


פונדט שוקולד במילוי קרמבל אגוזי לוז

עוגת שוקולד קפה שקדים


עוגת תפוזים שקדים לחה ועסיסית


 
 


מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן