מהפכה: התקן חכם, פרי פיתוח ישראלי חוסך דלק ברכב

נבדק והוכח במעבדת אוניברסיטת בן גוריון  לחצו כאן

הוסף פיד
X
כתובת הפיד    
הכנס כתובת URL מלאה כולל קידומת לדוגמא: http://www.yourrsswebsite.com/rssfeed
מקור הדף: http://mablogeria.blogspot.com/feeds/posts/default
מהפכה: פיתוח ישראלי שחוסך בדלק נבדק והוכח באוניברסיטת בן גוריון

מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן

רוצה לקבל הודעה כשהדף מתעדכן? הזן מייל לקבלת התראה   קבל התראה       
X
לידיעתך,
שירות התראות לתוכן חדש, הוא הרבה יותר טוב מסתם הוספת דף למועדפים

ברגע שהתוכן בדף יתעדכן תקבל הודעה עם קישור לדף זה

הזן מייל כאן
      
לא תודה המשך להוספה למועדפים
Ma Blogeria
Add To Favorite

68542

צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו




חלבי (אפשר פרווה)  / דרגת קושי קלה / זמן הכנה כולל 20  דקות

 

את המתכון המעולה קיבלתי מחברתי דנה: היא הגישה לנו אותו בגרסתו הפרווה בסיום ארוחה בשרית והוא פשוט היה מושלם. מאז שחזרתי אותו פעמים רבות ובגרסה החלבית הוא עוד יותר מושלם. ניתן לפי העונה לשנות את הפירות של הסלט: פירות הדר, ענבים, תאנים, ליצ'י ועוד.

 

מצרכים למעדן
1/2 ליטר חלב (אפשר גם משקה סויה פרווה לא ממותק)
2 כפות שטוחות סוכר
1 סליל ארוך מקליפת תפוז (קולפים רק את החלק הכתום, ללא החלק הלבן)
שורש ג'ינג'ר טרי בעורך 1 ס"מ
65 גרם פניני טפיוקה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (אפשר גם פרווה)
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)

 

מצרכים לסלט
1 כוס אננס טרי חתוך לקוביות של 2 ס"מ (אפשר גם משימורים)
1 בננה פרוסה
1 כוס מנגו חתוך לקוביות

לרוטב
1/4 כוס חלב קוקוס (שהוצאנו מהפחית בהכנת המעדן)
2 כפות מיץ ליים (אפשר גם מיץ לימון)
2 כפות סוכר חום
לקישוט: עלי בזיליקום ירוקים ואדומים

 

מכינים את המעדן:
פותחים את פחית חלב הקוקוס, מערבבים היטב,  מוציאים ממנה רבע כוס נוזל ושומרים אותו בצד בשביל הסלט.
מרתיחים בסיר בינוני את החלב(או משקה הסויה) עם הסוכר התפוז והג'ינג'ר ומנמיכים את האש.
יוצקים תוך כדי ערבוב את פניני הטפיוקה  ומבשלים עד שצבעם של הפנינים משתנה מלבן לשקוף, בערך 10 דקות.
מוסיפים את השמנת ואת חלב הקוקוס שנשאר בפחית, מבשלים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות ומכבים את האש.
מסירים מהסיר את קליפת התפוז והג'ינג'ר ומשליכים אותם, יוצקים את המעדן לכוסות קינוח עד לחצי גובה ומצננים לגמרי. ניתן להכין עד 24 שעות ולשמור במקרר כשהכוסות מכוסים היטב בניילון נצמד.

מכינים את הסלט:
מכניסים את כל הפירות לקערה בינונית ומערבבת.
מערבבים בכלי קטן את מצרכים הרוטב, יוצקים את הרוטב על הפירות, מערבבים היטב ומחלקים את סלט הפירות עם המיץ, בכוסות – מעל המעדן הקר. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.


.


צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו

 
 
מכירים את המאכלים האלה שמכינים אותם פעם אחת ואז עוד פעם ועוד פעם, וכאילו אף אחד לא שובע מהם ומבקשים שיוכן שוב? כזה הוא. עכשיו אנחנו בית בתקופה של הפאד תאי. מכינה ומכינה שוב, כי המתכון ממש מוצלח!
מצרכים לעוף (4 מנות)
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 כף קורנפלור
6 כפות רוטב סויה
מצרכים לרוטב:
8 כפות תמרהינדי או 6 כפות סילאן + 2 כפות מיץ לימון
6 כפות רוטב צ'ילי חריף
3 כפות רוטב סויה
4 כפות סוכר חום
להכנת המנה:
300 גרם אטריות אורז (הסוג הדקיק או העבה יותר, כמו בתמונה)
2 כפות שמן
4 שיני שום
1 בצל סגול קצוץ
3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
4 פלפלים אדומים חריפים חתוך דק (אפשר פחות..)
2 כוסות נבטים (הסוג העבה)
1 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
להגשה:
1/2 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
1 כוס בוטנים מלוחים חצויים
1 כוס כוסברה, עלים בלבד
1 לימון חתוך לשמיניות
 
מכינים את העוף: מכניסים לקערה בינונית את כל חומרי המשרה, מערבבים, מוסיפים את העוף מערבבים עד לציפוי מלא ומשרים לפחות שעה (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר)
מכינים את האיטרות: מכניסים את האטריות לכלי גדול, יוצקים עליהם מים רותחים, משהים בין 5 ל- 10 דקות רק עד שהן מתרככות, מסננים, ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול ושומרים בצד.
מכינים את הרוטב:  מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצד
מכינים את המנה:  מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עם השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף בערך דקה. מגבירים את האש, מוסיפים את העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה את צבעו ללבן אטום, בערך דקה, עדיין על אש גבוהה מוסיפים את האטריות המבשלות, הנבטים, הבצל הירקות והרוטב ומערבבים עוד דקה עד שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב. מכבים, מוסיפים את הכוסברה, את שאר בצל הירוק, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים שפע בוטנים ומגישים.


 
 
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
חלבי   / דרגת קושי בינונית / זמן הכנה כולל כשעה, ללא שלב ההתפחה
 
שילוב נפלא של מרציפן, הדרים ושזיפים עם בצק שמרים יוגורט ייחודי.
(12 מקלעות)
 
מצרכים לשטרוזל מרציפן
50 גרם מרציפן
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום
50 קרם קמח
1 כפית גרודת תפוז
 
מצרכים לבצק שמרים יוגורט
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
400 מ"ל יוגורט טבעי לא מתוק  3%
100 גרם חמאה רכה אך לא מומסת
1 כפית שמן
 
בנוסף
1 קילו שזיפים אדומים לא קלופים
2 כפות סוכר
100 גרם שבבי שקדים
1 ביצה טרופה
1 שקית סוכר וניל
 
מכינים את שטרוזל:  מדליקים את התנור לחם של 180 מעלות
 מרפדים תבנית בנייר אפיה. מכניסים את כל החומרים לקערה בינונית ומפוררים יחד עד לקבלת פירורים גסים. מכניסים את הפירורים לתבנית ואופים 8 דקות או עד שהפירורים מזהיבים מעט. מקררים, מפוררים לקבלת פירורים דקים יותר, ושומרים בצד, אפשר להכין הרבה זמן מראש ולשמור במקפיא.
 
מכינים את הבצק:מכניסים לקערה המערבל את הקמח, השמרים הסוכר, והמלח ומערבבים. מוסיפים את היוגורט, תמצית הוניל והביצים ולשים 5 דקות. מוסיפים את החמאה כפית בכל פעם ולשים 2 דקות בין כל הוספה. מעבירים את הבצק לקערה, משמנים את פני הבצק בשמן, מכסים את הקערה בניילון ומעבירים את הבצק למקרר בין 12 שעות ליממה.
 
מכינים את השזיפים:חוצים את השזיפים לשנים ומגלענים אותם ופורסים אותם לפרוסות. מעבירים את פרוסות השזיפים לכלי בינוני, מפזרים עליהם את הסוכר ומערבבים עד לציפוי מלא.
 
מכינים את המאפים:מסדרים נייר אפיה על שתי תבניות גדולות. מחלקים את הבצק הקר ל- 12 חלקים, כל פעם עובדים עם פיסה אחת של בצק ואת השאר שומרים במקרר. על משטח מעט מקומח מרדדים פיסת בצק למלבן בגודל 16*14 בערך.
מסמנים בעדינות 3 פסי אורך ברחוב זהה. מפזרים את השטרויזל מרציפן בערמה לאורך השליש המרכזי של הבצק ומעליה מסדרים את חתיכות השזיפים. בשליש הימני של הבצק חותכים בסכין קטנה חתכים במרחק 1 ס"מ זה מזה, ליצירת רצועות. חוזרים על הפעולה בשליש השמאלי של הבצק. מכסים את המלית לסירוגין ברצועות בצק אחת מימין ואחת משמאל, מלמעלה למטה, עד שמלית השזיפים מכוסה בשתי וערב של בצק ומעבירים את המאפה לתבנית. מכינים באותו אופן את שאר המאפים. אין צורך לחכות שהמאפים יתפחו, שכן זמן ההכנה של כל המאפים בהחלט מספיק.
מדליקים את התנור לחום של 190 מעלות, מברישים את המאפים במעט ביצה טרופה, מפזרים עליהם מעט שבבי שקדים ואופים עד שהם זהובים, בערך 15 דקות (מרימים ובודקים למטה). כשהמאפה קר מפזרים מעט אבקת סוכר. נשמר במקרר עד 3 ימים (כדאי לחמם מעט לפני שאוכלים) וניתן להקפיא.


צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו




חלבי (אפשר פרווה)  / דרגת קושי קלה / זמן הכנה כולל 20  דקות

 

את המתכון המעולה קיבלתי מחברתי דנה: היא הגישה לנו אותו בגרסתו הפרווה בסיום ארוחה בשרית והוא פשוט היה מושלם. מאז שחזרתי אותו פעמים רבות ובגרסה החלבית הוא עוד יותר מושלם. ניתן לפי העונה לשנות את הפירות של הסלט: פירות הדר, ענבים, תאנים, ליצ'י ועוד.

 

מצרכים למעדן
1/2 ליטר חלב (אפשר גם משקה סויה פרווה לא ממותק)
2 כפות שטוחות סוכר
1 סליל ארוך מקליפת תפוז (קולפים רק את החלק הכתום, ללא החלק הלבן)
שורש ג'ינג'ר טרי בעורך 1 ס"מ
65 גרם פניני טפיוקה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (אפשר גם פרווה)
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)

 

מצרכים לסלט
1 כוס אננס טרי חתוך לקוביות של 2 ס"מ (אפשר גם משימורים)
1 בננה פרוסה
1 כוס מנגו חתוך לקוביות

לרוטב
1/4 כוס חלב קוקוס (שהוצאנו מהפחית בהכנת המעדן)
2 כפות מיץ ליים (אפשר גם מיץ לימון)
2 כפות סוכר חום
לקישוט: עלי בזיליקום ירוקים ואדומים

 

מכינים את המעדן:
פותחים את פחית חלב הקוקוס, מערבבים היטב,  מוציאים ממנה רבע כוס נוזל ושומרים אותו בצד בשביל הסלט.
מרתיחים בסיר בינוני את החלב(או משקה הסויה) עם הסוכר התפוז והג'ינג'ר ומנמיכים את האש.
יוצקים תוך כדי ערבוב את פניני הטפיוקה  ומבשלים עד שצבעם של הפנינים משתנה מלבן לשקוף, בערך 10 דקות.
מוסיפים את השמנת ואת חלב הקוקוס שנשאר בפחית, מבשלים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות ומכבים את האש.
מסירים מהסיר את קליפת התפוז והג'ינג'ר ומשליכים אותם, יוצקים את המעדן לכוסות קינוח עד לחצי גובה ומצננים לגמרי. ניתן להכין עד 24 שעות ולשמור במקרר כשהכוסות מכוסים היטב בניילון נצמד.

מכינים את הסלט:
מכניסים את כל הפירות לקערה בינונית ומערבבת.
מערבבים בכלי קטן את מצרכים הרוטב, יוצקים את הרוטב על הפירות, מערבבים היטב ומחלקים את סלט הפירות עם המיץ, בכוסות – מעל המעדן הקר. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.


.


צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו

 
 
מכירים את המאכלים האלה שמכינים אותם פעם אחת ואז עוד פעם ועוד פעם, וכאילו אף אחד לא שובע מהם ומבקשים שיוכן שוב? כזה הוא. עכשיו אנחנו בית בתקופה של הפאד תאי. מכינה ומכינה שוב, כי המתכון ממש מוצלח!
מצרכים לעוף (4 מנות)
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 כף קורנפלור
6 כפות רוטב סויה
מצרכים לרוטב:
8 כפות תמרהינדי או 6 כפות סילאן + 2 כפות מיץ לימון
6 כפות רוטב צ'ילי חריף
3 כפות רוטב סויה
4 כפות סוכר חום
להכנת המנה:
300 גרם אטריות אורז (הסוג הדקיק או העבה יותר, כמו בתמונה)
2 כפות שמן
4 שיני שום
1 בצל סגול קצוץ
3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
4 פלפלים אדומים חריפים חתוך דק (אפשר פחות..)
2 כוסות נבטים (הסוג העבה)
1 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
להגשה:
1/2 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
1 כוס בוטנים מלוחים חצויים
1 כוס כוסברה, עלים בלבד
1 לימון חתוך לשמיניות
 
מכינים את העוף: מכניסים לקערה בינונית את כל חומרי המשרה, מערבבים, מוסיפים את העוף מערבבים עד לציפוי מלא ומשרים לפחות שעה (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר)
מכינים את האיטרות: מכניסים את האטריות לכלי גדול, יוצקים עליהם מים רותחים, משהים בין 5 ל- 10 דקות רק עד שהן מתרככות, מסננים, ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול ושומרים בצד.
מכינים את הרוטב:  מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצד
מכינים את המנה:  מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עם השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף בערך דקה. מגבירים את האש, מוסיפים את העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה את צבעו ללבן אטום, בערך דקה, עדיין על אש גבוהה מוסיפים את האטריות המבשלות, הנבטים, הבצל הירקות והרוטב ומערבבים עוד דקה עד שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב. מכבים, מוסיפים את הכוסברה, את שאר בצל הירוק, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים שפע בוטנים ומגישים.


 
 
צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
חלבי   / דרגת קושי בינונית / זמן הכנה כולל כשעה, ללא שלב ההתפחה
 
שילוב נפלא של מרציפן, הדרים ושזיפים עם בצק שמרים יוגורט ייחודי.
(12 מקלעות)
 
מצרכים לשטרוזל מרציפן
50 גרם מרציפן
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום
50 קרם קמח
1 כפית גרודת תפוז
 
מצרכים לבצק שמרים יוגורט
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
400 מ"ל יוגורט טבעי לא מתוק  3%
100 גרם חמאה רכה אך לא מומסת
1 כפית שמן
 
בנוסף
1 קילו שזיפים אדומים לא קלופים
2 כפות סוכר
100 גרם שבבי שקדים
1 ביצה טרופה
1 שקית סוכר וניל
 
מכינים את שטרוזל:  מדליקים את התנור לחם של 180 מעלות
 מרפדים תבנית בנייר אפיה. מכניסים את כל החומרים לקערה בינונית ומפוררים יחד עד לקבלת פירורים גסים. מכניסים את הפירורים לתבנית ואופים 8 דקות או עד שהפירורים מזהיבים מעט. מקררים, מפוררים לקבלת פירורים דקים יותר, ושומרים בצד, אפשר להכין הרבה זמן מראש ולשמור במקפיא.
 
מכינים את הבצק:מכניסים לקערה המערבל את הקמח, השמרים הסוכר, והמלח ומערבבים. מוסיפים את היוגורט, תמצית הוניל והביצים ולשים 5 דקות. מוסיפים את החמאה כפית בכל פעם ולשים 2 דקות בין כל הוספה. מעבירים את הבצק לקערה, משמנים את פני הבצק בשמן, מכסים את הקערה בניילון ומעבירים את הבצק למקרר בין 12 שעות ליממה.
 
מכינים את השזיפים:חוצים את השזיפים לשנים ומגלענים אותם ופורסים אותם לפרוסות. מעבירים את פרוסות השזיפים לכלי בינוני, מפזרים עליהם את הסוכר ומערבבים עד לציפוי מלא.
 
מכינים את המאפים:מסדרים נייר אפיה על שתי תבניות גדולות. מחלקים את הבצק הקר ל- 12 חלקים, כל פעם עובדים עם פיסה אחת של בצק ואת השאר שומרים במקרר. על משטח מעט מקומח מרדדים פיסת בצק למלבן בגודל 16*14 בערך.
מסמנים בעדינות 3 פסי אורך ברחוב זהה. מפזרים את השטרויזל מרציפן בערמה לאורך השליש המרכזי של הבצק ומעליה מסדרים את חתיכות השזיפים. בשליש הימני של הבצק חותכים בסכין קטנה חתכים במרחק 1 ס"מ זה מזה, ליצירת רצועות. חוזרים על הפעולה בשליש השמאלי של הבצק. מכסים את המלית לסירוגין ברצועות בצק אחת מימין ואחת משמאל, מלמעלה למטה, עד שמלית השזיפים מכוסה בשתי וערב של בצק ומעבירים את המאפה לתבנית. מכינים באותו אופן את שאר המאפים. אין צורך לחכות שהמאפים יתפחו, שכן זמן ההכנה של כל המאפים בהחלט מספיק.
מדליקים את התנור לחום של 190 מעלות, מברישים את המאפים במעט ביצה טרופה, מפזרים עליהם מעט שבבי שקדים ואופים עד שהם זהובים, בערך 15 דקות (מרימים ובודקים למטה). כשהמאפה קר מפזרים מעט אבקת סוכר. נשמר במקרר עד 3 ימים (כדאי לחמם מעט לפני שאוכלים) וניתן להקפיא.


מהפכה

התקן חכם

שחוסך בדלק

נבדק והוכח

באונ' בן גוריון

עכשיו עם

התחייבות

אמיתית

לחיסכון

לחצו כאן